Ministar Marić i danas ponovio da je šibenski TEF najvažniji projekt ove Vlade

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Šibenika Željko Burić sastali su se jutros u Šibeniku kako bi se dogovorili oko finalizacije postupka u rješenju pitanja TEF-a.

– Današnji sastanak je kontinuitet rada ove Gradske uprave u suradnji s Ministarstvom državne imovine na problematici TEF-a staroj 25 godina. Suzili smo moguće varijante konačnog rješenja situacije, a trenutno najvažniji korak nam je deblokada računa tvrtke TEF. Na prostoru TEF-a u konačnici priželjkujemo aktivnu zonu u kombinaciji gospodarskog i javnog sektora, rekao je gradonačelnik Željko Burić, zahvalivši ministru Mariću na izuzetnom angažmanu po pitanju rješenja problematike TEF-a.

tef-sibenik-iz-zraka31012017

Ministar Marić u svibnju ove godine obišao je prostor TEF-a kada je i definirano da je riječ o projektu od strateškog interesa za Grad Šibenik, ali i za Ministarstvo, odnosno Vladu Republike Hrvatske, što je i danas ponovio.

– Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo državne imovine aktivni su partneri Gradu Šibeniku u rješenju problematike TEF-a, a kako sam i ranije govorio, riječ je o najvažnijem projektu u mandatu ove Vlade. Postavili smo rok od mjesec dana za deblokadu računa tvrtke, što je ujedno i pretpostavka za daljnje djelovanje. Na prostoru TEF-a ispisuje se povijest Šibenika, a učinit ćemo da to bude dovoljno brzo i uspješno, rekao je ministar državne imovine Goran Marić nakon današnjeg sastanka.

Radnom sastanku nazočili su i predstavnici konzultantske tvrtke BDO, zamjenici gradonačelnika Danijel Mileta i Paško Rakić te pročelnici Gradske uprave.

buric maric tef (1)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.