Mladež HDZ-a poziva: Dođite na misu zadušnicu za žrtve Vukovara i Škabrnje i zapalite svijeću u parku

Mladež šibenskog HDZ-a preko Facebooka je uputila poziv građanima da dođu na misu zadušnicu za sve žrtve Vukovara i Škabrnje koja će se održati ovog petka u 18 sati u crkvi Gospe van grada, nakon čega će svi zajedno zapaliti svijeće u parku.

U tradicionalnoj Koloni sjećanja u Vukovaru ove subote sudjelovat će i izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno dogradonačelnikom Paškom Rakićem.

Podsjetimo, 18. studenoga 1991. godine, nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja pao je Vukovar. Istog dana, u zaleđu Zadra, planski izvedenim zločinom etničkog čišćenja, u selu Škabrnji, život je izgubilo 26 branitelja i 58 civila.

U spomen na stradanje Vukovara u Domovinskom ratu Hrvatski sabor proglasio je 2009. godine 18. studeni Danom sjećanja na žrtvu Vukovara.

Dan kasnije, 19. studenog, obilježava se Dan sjećanja na žrtvu Borova Naselja, a 20. studenog Dan sjećanja na žrtve koncentracijskih logora čiji se program obilježavanja održava u nekadašnjem koncentracijskom logoru Velepromet, a završava odavanjem počasti na Ovčari.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.