Mladi glumci prilagodili Brešanovu dramu vlastitoj generaciji: ‘Ovo je jedna od najtežih glumačkih formi’

Povodom rođendana Ive Brešana polaznici Dramskog studija ‘Ivana Jelić’ večeras su u Kazalištu održali otvoreni sat na kojem su izveli dramaturšku skicu za improvizaciju predstave o nastanku predstava ‘U potrazi za Hamletom u Mrduši Donjoj’.

Riječ je o eksperimentalnom i istraživačkom pokušaju kreiranja kazališne predstave atipičnom metodom čitanja postojećeg teksta i režijskog koncepta. Plan je bio navesti starije polaznike Dramskog studija HNK u Šibeniku da sami tumače tekst Ive Brešana, naprave podjelu uloga i prilagode komad vlastitoj generaciji i razumijevanju kako samog sadržaja drame, tako i kazališta kao medija.

– Koliko god će publici izgledati da one to rade na licu mjesta i da je improvozacija, mi na tome radimo već šest mjeseci. To je jedna od najtežih glumačkih formi i za nas profesionalce tako da moram kazati da su cure fascinantne. Nadam se da ih odgovornost i strah neće pojesti. Ovo je koncipirano na način da one cijelo vrijeme igraju dvostruke uloge, odnosno sebe i likove koje tumače. Stalno su u dvojnom momentu koji je glumački jako težak – kazala nam je nekoliko dan prije predstave Oriana Kunčić, voditeljica i mentorica radionice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.