Moglo je i svršit gore! Žbuka s vrha Kazališta sunovratila se na pločnik

Vlaga koja se ovih dana zavukla u vijenac zgrade Kazališta u kombinaciji s niskim temperaturama stvorila je ledeni ‘čep’ i odvojila poveći komad žbuke koji se odvalio s velike visine na jednom od najfrekventnijih ulaza u povijesnu jezgru Šibenika.

NOVO 19.03 sati

Na poziv šibenskih komunalaca, vatrogasci JVP Šibenik  popeli su se na krov šibenskog kazališta i ‘oštemali’ sve dijelove žbuke koji su se slabo držali za podlogu i tako onemogućili daljnje urušavanje fasade na ulicu. Riječ je samo o hitnim zahvatima, a fasada će trebati kvalitetnu obnovu što je obećao i Paško Rakić, šibenski dogradonačelnik, koji je cijelo vrijeme nadgledao žurnu sanaciju na vijencu zgrade Kazališta.

kazalistesan1

Ranije objavljeno

Velika ‘ploča’ žbuke rasula se u srijedu poslijepodne na ulicu kojom svakodnevno prolaze stotine građana i turista. Srećom što su temperature u debelom minusu pa je u to vrijeme bilo manje prolaznika kojima se sva ta sila žbuke mogla stropoštati izravno na glavu i nekoga ozbiljno ozlijediti.

kazalistezbuka2

Kako saznajemo, na dojavu iz šibenskog teatra reagirali su u komunalnom redarstvu Grada Šibenika i vatrogasci će već tijekom večeri postaviti trake upozorenja kako prolaznici ne bi hodali ugroženim dijelom ulice dok se ne saniraju moguća daljnja oštećenja na zgradi Kazališta. Šibenski vatrogasci obići će i cijelo krovište Kazališta kako bi utvrdili postoji li još koje oštećenje koje bi moglo biti prijetnja sigurnosti svih koji prolaze tim dijelom grada.

kazalistezbuka1b

kazalistesan2

Naravno da zgrada Kazališta nije jedina na kojoj su se pojavila ovakva oštećenja fasade. Već godinama sa mnogih kuća u središtu grada povremeno otpadaju komadi žbuke, ali to je već priča o problemima i nedostatnim mogućnostima gradske uprave da prisile privatne vlasnike na ulaganja i obnovu dotrajalih dijelova zgrada. U ovom slučaju vlasnik je sam Grad Šibenik pa je za nadati se skoroj sanaciji.

U slučaju da imate zanimljivu vijest ili fotografiju, ili na nešto želite ukazati, obratite nam se na e-mail: urednik@sibenskiportal.hr ili u inbox naše Facebook stranice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.