‘Molekularna gastronomija’ Turističko-ugostiteljske škole proglašena projektom godine

Nacionalna agencija za europske programe i mobilnost Republike Makedonije proglasila je projekt ‘Molekularna gastronomija’, koji se realizirao u Šibeniku za najbolji projekt godine. Iskustva koja su učenici srednje ugostiteljske škole ‘Josif Josifovski’ iz Gevgelije stekli kroz dvotjednu edukaciju i obuku u Turističko-ugostiteljsku školi u Šibeniku dobila su vrhunsku ocjenu.

Inicijator i koordinator projekta bila je nevladina udruga ‘Hrvatsko-makedonska tangenta’ iz Šibenika, koja se već afirmirala kroz veliki broj uspješnih projekata u domenu kulturnog, gospodarskog i medijskog približavanja i njegovanja bliskih i prijateljskih odnosa Hrvatske i Makedonije.

gastronomija 3

– Moram potencirati visok profesionalni pristup i odnos koji je sjajno i bezprijekorno demonstrirala šibenska Turističko-ugostiteljska škola, njen upravni i nastavni kadar, kao i učenici koji su danima bili na visini zadatka i briljantno realizirali i ispunili sve što je bilo zacrtano ovim EU projektom. Eksperti su ocijenili da ovaj projekt ima kapitalno značenje zato što je danas molekularna gastronomija sinonim za unikatni moderni svjetski trend u svetu i uključuje gastronomsku ponudu koja je u Makedoniji u samom začetku, ili točnije u gambit fazi, kazao je Sašo Georgievski, predsjednik udruge Hrvatsko-makedonska tangenta.

I ravnateljica škole, Senka Dodig naglasila je da su 22 makedonska učenika pokazala veliku volju i upornost da tjekom realizacije projekta demonstriraju i svladaju sofisticirane kulinarske vještine koje su dio najaktualnijih i vodećih ugostiteljskih trendova u Europi i koje ova škola sa zadovoljtsvo prenosi svojim partnerima školama iz regije.

Uspješna realizacija tog projekta omogućila je makedonskim učenicima da se steknu i obogate europskim iskustvima i znatno povečaju svoj radni opus i kapacitet, te multipliciraju profesionalne kompetencije na tržištu rada.

gastronomija 2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.