Opet miriše na benzin: Trg na Vanjskom postaje parkiralište za motore

Trg na Vanjskom, s kojeg je prošle godine u ožujku uklonjena INA-ini benzinska pumpa, do kraja mjeseca postat će parking za motore, doznajemo od šibenskog dogradonačelnika Danijela Milete.

Gradska uprava odlučila je prenamjeniti trg koji trenutno zjapi prazan u parkiralište za motore nakon što je na Facebook stranici ‘Šibenik zaslužuje bolje’ pokrenuta inicijativa da im Grad Šibenik dodijeli novi prostor za parkiranje, s obzirom da su na Poljani u tijeku radovi, pa vozači praktički nemaju gdje sa svojim vozilima na dva kotača.

– Projekt je u visokoj fazi i do kraja tjedna mogao bi biti gotov. Implementacija će ići do kraja mjeseca. Riječ je o vrlo jednostavnom projektu, trebat ćemo ukositi rubnjake i napraviti prometno rješenje prema kojem će na trg na Vanjskom stati preko 50 motora – kazao je Mileta.

Šibenčani su na Facebooku Gradu predložili trg ispred Krešimirovog doma kao alternativno mjesto za parkiranje skutera, no gradska uprava ipak je bila sklonija trgu na Vanjskom.

– Početak radova na Poljani ukazali su na potrebu za pronalaskom alternativnog mjesta za parkiranje motora i skutera, tako da smo taj trg interventno prenamijenili za parking. Prostor ispred Krešimirovog doma ‘vis a vis’ popločanja i kamena nismo htjeli dirati, no ukaže li se u budućnosti potreba za dodatnim parkirališnim mjestima, sve je moguće – poručio je zamjenik šibenskog gradonačelnika.

Podsjetimo, nakon što je uklonjena pumpa na Vanjskom u ožujku prošle godine, Grad je najavljivao raspisivanje javnog natječaja za arhitektonsko-urbanističko rješenje tog prostora na kojem bi radilo više arhitekata, a gradonačelnik Željko Burić priželjkivao je ‘mali urbani trg centra grada na kojem će se moći puno kvalitetnije organizirati i prigodna prodaja cvijeća’. Od njega, barem zasad, ništa.

Motoristi s Poljane ‘preselili’ na Stari pazar, a za njima došli redari. Sada od Grada žele alternativu za parking

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.