Muzej grada Šibenika časti besplatnim razgledavanjem i koncertom Tria Bagatin

Trio Bagatin nastupit će večeras u atriju Muzeja grada Šibenika u okviru obilježavanja Međunarodnog dana muzeja. Ovogodišnje obilježavanje ima zajedničku temu ‘Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika’. Povodom Međunarodnog dana Muzeja danas je za sve posjetitelje besplatan ulaz u šibenski Muzej.

Svibanjski program u šibenskom Muzeju nastavlja se sutra izletom i posjetom Biogradskom muzeju i izložbi o brodolomu kod Gnalića.

U srijedu u 19 sati u atriju Muzeja Udruga za očuvanje kulturne baštine ‘Juraj Dalmatinac’ organizira predavanje Miljenka Domijana i Davora Uglešića ‘Obnova kupole katedrale sv. Jakova’, a u četvrtak u 18 sati šibenski muzealci za građane organiziraju posjet arheološkom lokalitetu Danilo – Rider – Dan antičke kuhinje, što su jeli na Danilu u antici.

Subota, 26. svibnja rezervirana je za Sedmu suhozidarsku gradionicu na kojoj će biti popravljen Ninića čemer na trasi plinovoda između Šibenskog mosta i Njivica.

Na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom komuniciranju. Međunarodna muzejska zajednica pokrenula je obilježavanje 1977., koje se od 1992. provodi na određenu temu. Iniciranje obilježavanja u Hrvatskoj, vodi od 1980. godine Muzejski dokumentacijski centar, koji je ujedno promotor cijele manifestacije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.