Na prvoj crti obrane od obojane vruće vode i cukra: Šibenski studenti zakuhali ‘Učenjaka 950’ i ‘buncekebab’

Facebook

Vrijedna ekipa Kluba Šibenčana i ove se godine pobrinula u grad u blagdansko vrijeme dopremiti pomno i s ljubavlju pripremljenu,  posebnu verziju svog originalnog piva. ‘Šibenskog učenjaka 950’, specijalnu verziju već hvaljenog ‘Učenjaka’, drukčije recepture, tamniji i s više okusa i arome, posjetitelji kućice Kluba Šibenčana imat će priliku degustirati na ‘Adventuri 2016.’ koja počinje ovog petka.

– S ‘Učenjakom’ smo i prvi na crti obrane od lobija kuhanog vina, preslatkog napitka daleko od okusa vina preko kojeg se vodom i šećerom varaju i narod i država, odlučno će Lovro Štrbinić, jedan od ‘krivaca’ za nastanak ‘limited edition’ ‘Šibenskog učenjaka 950’.

Mlada ekipa Šibenčana u Zagrebu stacionirat će se na istoj poziciji kao i lani u Perivoju Roberta Visianija, točnije na Kraljevom dvoru.

– Smješteni smo u donjem dijelu parka, a u ponudi ćemo imati nama najdraži hrvatski pilsner, domaće križevačko pivo i kuhano vino -dobro kuhano vino, koliko ono to već može biti, dobacuje Štrbinić koji će s ekipom za šankom kućice nuditi kobasice, tradicionalna gotova jela na njihov način, čvarke uz pivu, ali i ‘buncekebab’ – originalni proizvod šibenskih studenata!

Ako ste sinoć propustili šibensku premijeru filma ‘Ne gledaj mi u pijat’ redateljice Hane Jušić, onda niste mogli ni kušati ‘Učenjaka’ pripremljenog u čast 950. obljetnice grada. No vremena ćete imati sve do Nove godine na staroj štaciji, i to točno 950 litara.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.