Nacionalni park Krka svečano dočekao milijuntog posjetitelja

Nacionalni park Krka danas je svečano dočekao svog milijuntog gosta. U ispostavi Parka u Skradinu pripremljena je mala svečanost za obitelj Cvetko iz Ljubljane, uz naravno, darove koji obilježavaju Nacionalni park Krku i našu županiju, te neizostavna šibenska kapa.

Sonja Cvetko objasnila nam je kako je na Krki prvi put, ali Hrvatsku su već obilazili- od Istre preko Sukošana, Šibenika i Prvića.

-Današnji smo dan odlučili iskoristiti za obilazak Krke, jer smo čuli da je predivno. Jako smo iznenađeni jer nismo očekivali da ćemo baš mi biti milijunti posjetitelji., uzbuđeno nam je kazala Sonja koja je na krku došla sa suprugom Tonijem i četveromjesečnom Jercom.

npkrka-milijunti-posjetitelj-1

Krešmir Šakić naglasio je kako je milijunti posjetitelj zalog za dobru budućnost.

-Drago mi je da je to baš jedna mlada obitelj. Ovo je povijesni dan za Krku, jer je ovo prvi put da je u jednog godini došlo više od milijun ljudi. Sve je to rezultat višegodišnjeg rada, i rezultat koji nas veseli, a istovremeno obvezuje, kaže Krešimir Šakić direktor Nacionalnog parka Krka.

npkrka-milijunti-posjetitelj-4

Šakić se upravo vratio sa konferencije na kojoj su znanstvenici iz Instituta Ruđer Bošković napravili studiju modela izračuna ekonomskih koristi koje lokalna zajednica i okolna područja imaju upravo od ovakvih zaštićenih područja, a testirali su ih na primjeru Krke.

Prema izračunu indirektne koristi od Nacionalnog parka Krka za okolna područja iznose 165 milijuna eura, a najvažnije je očuvati prirodne ljepote Nacionalnog parka.

Svečanosti se pridružio i Damir Nakić, direktor TZ Skradin, koji je ovoj maloj obitelji uručio poklon.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.