Nađete li se večeras na rivi ne prijavljujte kvar, mrak je dio borbe za svijetlu budućnost planeta

Kao u mnogim gradovima svijeta čije će znamenitosti večeras na sat vremena uroniti u mrak i šibenska riva u 20.30 sati ostat će bez javne rasvjete punih 60 minuta.

Grad Šibenik se i ove godine pridružuje globalnoj akciji Sat za planet Zemlju. Cilj gašenja javne rasvjete je podizanje svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima diljem svijeta.

Earth Hour, odnosno Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a broj onih koji sudjeluju iz godine u godinu sve je veći. Ove godine obilježava se deseti,  jubilarni Sat za planet Zemlju. Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, građani u svim gradovima svijeta, 25. ožujka u 20.30 sati isključe svjetla na jedan sat.

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u Satu za planet Zemlju, da bi se sljedećih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7.000 gradova i mjesta u čak 178 zemalja sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata.

Iz šibenske gradske uprave pozivaju i sve građane da se pridruže akciji i na sat vremena pogase svjetla u svojim domovima.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.