Najuspješnija godina Urbanog centra Šibenik: ‘ U 12 mjeseci održali smo više od 200 radionica’

Godinu za godinom Urbani centar Šibenik ostvaruje sve bolje rezultate, a ni 2017. nije iznimka, štoviše. U proteklih 12 mjeseci uslugama Centra se služilo rekordnih 2000 građana, održano je 17 stručnih predavanja i 209 radionica kroz koje je prošlo stotine odraslih i čak 311 djece, a naši su prostori za potrebe raznih sastanaka korišteni čak 88 puta!

U 2017. godini Urbani centar je unaprijedio i svoju digitalnu prisutnost pa je u rujnu lansirana nova web stranica, održan niz besplatnih edukacija iz digitalnog marketinga, te značajno intenziviran nastup na najvećoj društvenoj mreži Facebook, na kojoj danas redovno komuniciraju sve aktivnosti koje Centar poduzima.

– Iznimno smo ponosni što je nastojanja Urbanog centra prepoznao čitav niz stručnjaka koji su svoje znanje i vještine bez ikakve naknade spremno dijelili s našim polaznicima, a najviše nas veseli činjenica što se pozivu na besplatne edukacije u području novih tehnologija odazvao rekordan broj najmlađih Šibenčana. Za njih smo tako u 2017. organizirali radionice: Robotika i Internet Of Things u sklopu Croatian makers lige, Scratch u sklopu Code Cluba, Unity, Photohop, Arduino, WordPress, 3D printanje, izrada mobilnih aplikacija, snimanje i montaža videa, maketarstvo te Java programiranje. Vrijedi spomenuti i to da je Urbani centar bio otvoren cijelu godinu pa su djeca i tijekom ljetnih mjeseci imala priliku proširiti svoje interese, steći nova znanja i savladati nove vještine -poručuju.

Kada je o građanima i poduzetnicima riječ, u godini koju ostavljaju iza sebe fokus je bio na praktičnim edukacijama koje im mogu pomoći da unaprijede svoj život i  poslovanje, a kapitalni projekt po kojem će pamtiti 2017. je prvi EU Boot Camp, tromjesečni edukacijski program u kojem je osam Šibenčana učilo kako se prijavljuju, pišu i provode EU projekti.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.