‘Naš Mali’ danas bi proslavio 54. rođendan. Vidite li balone u zraku, pušteni su njemu u čast

Dražen Petrović rođen je na današnji dan prije 54 godine, a tim povodom Grad Šibenik je organizirao niz događanja, između ostalog i središnju manifestaciju koja će se održati danas kod Draženovog spomenika na Baldekinu s početkom u 10,30 sati kada će, uz nazočnost djece gradskih vrtića, u zrak biti puštena 54 balona u znak sjećanja na Dražena.

Podsjetimo, Dražen je bio jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša te spada u red najvećih hrvatskih sportaša svih vremena. Već na samim počecima, u prvoligašu Šibenci, vidjelo se kako je riječ o izvanrednom talentu. Pokazao je to u europskim klubovima, Ciboni i Realu iz Madrida, te konačnu potvrdu tog talenta odlaskom u NBA, otvorivši time put i ostalim igračima iz Europe. Zasigurno jedan od najvećih uspjeha je ostvario u Barceloni 1992. kada je predvodio hrvatsku reprezentaciju do olimpijskog srebra.

Njegov je život je naglo prekinut u prometnoj nesreći 7. lipnja 1993. u Njemačkoj. Posthumno mu je dodijeljeno niz nagrada, kao i uvrštenje u košarkašku Kuću slavnih 2002. godine. Kako godine prolaze spomen na Dražena na blijedi, već naprotiv, on biva jači.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.