Ni sudski vještak ne zna za koliko status kulturnog dobra ‘ruši’ cijenu hotela Krka

Vlado Vukelja, stalni sudski vještak za graditeljstvo izvijestio je Trgovački sud u Zadru da u ovom trenutku ne može izraditi novu procjenu vrijednosti Rivijerinog hotela Krka.

– U ovom trenutku ne mogu, koristeći dostupne mi podatke, decidirano odrediti utjecaj statusa kulturnog dobra na vrijednost predmetne nekretnine – napisao je u svom očitovanju Vukelja.

Pojasnio je da kako Grad Šibenik u ovom trenutku nema formiranu bazu podataka s prodajnim cijenama sličnih objekata, a tako i zgrada koje imaju status kulturnog dobra, nije u mogućnosti niti pribaviti podatke o usporednim cijenama sličnih nekretnina. To mu je, piše, potrebno kako bi mogao odrediti koeficijent kojim bi se korigirala tržišna cijena zbog navedenog tereta, odnosno, ograničenja na nekretnini.

Kako je Šibenski portal već pisao, Trgovački je sud pozvao stalnog sudskog vještaka Vladu Vukelju da se, ukoliko je u mogućnosti, ponovno očituje o vrijednosti bivšeg hotela ‘Krka’ jer je Vukelja u kolovozu ove godine obavijestio sud da nije suglasan da se njegova ranija procjena hotela Krka od oko 20,5 milijuna kuna, izrađena za potrebe ovršnog postupka, koristi u stečajnom postupku šibenske Rivijere, budući da tada nije znao kako je riječ o zaštićenom kulturnom dobru, a to bi zapravo moglo srušiti cijenu.

Podsjetimo, Vukelja je reagirao nakon što je već proveden postupak javne dražbe, kad je, Rivijerin stečajni vjerovnik, Hotel Miran, u vlasništvu Ive Deana obavijestio sud da u Vukeljinoj procjeni nije uvažena činjenica da je nekadašnji hotel kulturno dobro proglašeno 2007. godine.

Ivo Dean se ne predaje: Izgubio je bitku, ali i dalje pokušava zaustaviti prodaju hotela Krka

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.