Njivice neće dobiti dva nego čak tri rotora: HC traži lokacijsku dozvolu za projekt vrijedan 100 milijuna kuna

Hrvatske ceste za oko 100 milijuna kuna planiraju izgraditi tri rotora u Njivicama, jedan na raskrižju Ulice Ivana Mažuranića prema Ulici Put Vida te dva denivelirana rotora na sadašnjem križanju Ulice Ivana Meštrovića i Jadranske magistrale, kao i na dijelu magistrale kod Supernove i Ere. U tijeku je, kako doznajemo od šibenskog dogradonačelnika Danijela Milete, ishodovanje lokacijske dozvole za taj projekt.

– Tvrtka Rencon iz Osijeka dobila je na natječaju Hrvatskih cesta milijun kuna kako bi pripremila cjelokupnu dokumentaciju za projekt. Riječ je o iznimno kompleksnom projektu koji obuhvaća kilometar i pol dionice magistrale, zbog čega je nazvan Njivice 1 i Njivice 2 – govori Mileta.

Nakon ishodovanja lokacijske dozvole paralelno će se izrađivati glavni i izvedbeni projekt te rješavati imovinsko-pravni odnosi.

– S obzirom na obuhvat dionice i dva denivelirana rotora, projekt je vrijedan blizu 100 milijuna kuna, a o opsegu projekta dovoljno govori i činjenica kako će se njime omogućiti da se u budućnosti magistrala proširi u četiri trake, što je u strateškom planu Hrvatskih cesta – dodaje Mileta.

O početku radova na čvoru Njivice nezahvalno je govoriti, kaže šibenski dogradonačelnik, no tvrdi kako su se Hrvatske ceste ozbiljno uhvatile u koštac s rješavanjem kritičnih ulaza u grad.

Podsjetimo, Hrvatske ceste će do kraja godine raspisati natječaj za izgradnju čvora Rokići koji će se graditi prema dorađenom projektu tvrtke Donat iz Zadra.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.