‘No plastik je fantastik’: Donirajte ‘slavuje’ na reprizi Nove i podržite akciju čišćenja podmorja

Veliko finale šibenske Adventure, jedinoga plastic-free Adventa u Hrvatskoj, osim koncerta Nene Belana i Fiumesa obilježit će i ekološka akcija ‘No plastik je fantastik’.

– Pozivamo sve Adventuriste da Novu 2018. započnu simboličnom donacijom jedne kune za čišćenje šibenskoga podmorja! Simbolična gesta, ali vrlo jaka poruka! Donacije od jedne kune moći ćete ubaciti na svakoj od kućica, u za tu prigodu posebno označene kutije. Aktualizirajmo problem plastifikacije prirode koja sustavno uništava floru i faunu. No plastik je fantastik, a Adventura je već do sada spriječila da više od 150 tisuća komada jednokratne plastične ambalaže završi u prirodi – kazali su organizatori Adventure.

Iako se Adventura bliži kraju, plastic-free priča tek počinje jer je riječ o opsežnom, sveobuhvatnom i dugoročnom procesu koji se tiče svih nas, pa je tako i akcija čišćenja podmorja predviđena na Svjetski dan planeta Zemlje, 22. travnja 2018.

– Pozivamo sve ekološki osviještene sugrađane, udruge i institucije da nam se pridruže u akcijama čišćenja koje će u travnju biti organizirane. Zajedno trebamo prenijeti snažnu poruku i opravdati činjenicu da se Šibenik kreće na putu ka pametnim i ekološki održivim gradovima – poručili su organizatori Adventure.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.