‘No sleep glasses’: Šibenski startup osvojio drugo mjesto na međunarodnom kampu

Šibenski startup ‘No sleep glasses’ osvojio je fantastično drugo mjesto na međunarodnom Startup Campu Rijeka, koji je od 13. do 17. rujna održan u znanstveno tehnološkom parku Sveučilišta u Rijeci.

Nakon petodnevnog rada sa stručnim mentorima iz cijelog svijeta, projekt šibenskog  startupa je u konkurenciji 13 najboljih regionalnih startup tvrtki, ocijenjen je kao jedan od najpotentnijih za daljnji razvoj.  Za fenomenalan uspjeh startupa  ‘No sleep glasses’ su zaslužni Rusi sa šibenskom adresom Irina Demekhina i Andrej Mustafin, koji su uz  vrijedne sponzorske nagrade dobili priliku da u prosincu ove godine svoj projekt predstave i u moćnom ljubljanskom ABC akceleratoru.

– Dojmovi sa kampa su sjajni! Puno nam je značio rad s mentorima i ovo je za nas jedno veliko iskustvo. Tijekom rada na ideji mentori su nam dali mnoštvo korisnih savjeta o tome kako dalje razvijati projekt, ali nas i natjerali da na licu mjesta donesemo neke važne odluke koje će utjecati na budućnost ovog projekta i tvrtke u cjelini – kazali su po završetku Startup Campa Rijeka Irina i Andrej.

‘No sleep glasses’ je inovativno hardversko rješenje kreirano za veću sigurnost vozača, koje pojednostavljeno rečeno, sprječavaju vozače za zaspu za volanom. Irina i Andrej trenutno razvijaju prototip, a u njihovoj „radionici“ sprema se i još nekoliko hardrverskih rješenja.

Na natjecanju Startup Camp Rijeka je sudjelovalo 13 pažljivo odabranih startupova, a ponosni smo i na drugog šibenskog predstavnika Marina Mršu koji je na natjecanju predstavio svoju web aplikaciju Peekator, namijenjenu vlasnicima ugostiteljskih objekata i trgovina. Inače, prvo mjesto osvojio je startup s Kosova, Publish AR.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.