Raspisan natječaj za novu cestu i infrastrukturu

Nova cesta širi Poduzetničku zonu Podi za 80 tisuća kvadrata uz jedinstven zeleni pojas

Grad Šibenik je pokrenuo postupak javne nabave radova izgradnje prometnice s pripadajućom infrastrukturom i uređenjem zelenih površina te nabave izrade velikog reklamnog panoa u Poduzetničkoj zoni Podi. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 7.926.819,51 kuna bez PDV-a.

Projektom je predviđeno infrastrukturno opremanje postojeće Poduzetničke zone Podi kojim će se stvoriti preduvjeti za nova ulaganja od strane domaćih i stranih tvrtki te će se povećati aktivacija zone što će doprinijeti daljnjem rastu i razvoju gospodarstva na području Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

– Izgradnja te ceste preduvijet je za širenje zone Podi i omogućit će aktivaciju novih oko 80 tisuća četvornih metara. Najmanja parcela na Podima može biti od 2.500 kvadrata, a gornja granica ne postoji tako da taj novoaktivirani prostor može zadovoliti brojne zahtjeve budućih korisnika – kaže Jakov Terzanović, direktor Poduzetničke zone Podi.

Realizacijom projekta izgraditi će se ukupno 607 metara prometnice širine sedam metara, s elektro-komunikacijskom infrastrukturom, javnom rasvjetom vodovoda i  odvodnje. Projektom će se urediti i gotovo 40.000 četvornih metara zelenih površina na koje će se posaditi autohtone mediteranske biljke, dok će se u svrhu poboljšanja vidljivosti poduzetničke zone izgraditi veliki trostrani reklamni pano dimenzija 12 puta 5 metara.

– Infrastrukturno opremanje već smo do sada savladali i taj dio posla već znamo kako treba biti odrađen, a možda je sada najzahtjevniji projekt hortikulture. U hrvatskoj su rijetke tako opremljene industrijske zone i po tome sigurno odskačemo od drugih. Planirano hortikulturno rješenje bit će zahtjevno za realizaciju, ali i za održavanje. U kontaktima smo s nekim udrugama koje su voljne na sebe preuzeti brigu o tim površinama i kada dođe nekakav urod od njih imati i neku financijsku korist. U zoni već imamo uljaru, a planirana je i destilerija za ružmarin i lavandu – kaže Terzanović.

Zainteresirani gospodarski subjekti svoje ponude za infrastrukturno opremanje mogu dostaviti do 23. lipnja 2020. u 13:00 sati, a svu potrebnu dokumentaciju mogu pronaći na: www.eojn.nn.hr

Nabava je, inače, dio projekta ‘Izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni Podi’ koji je financiran u okviru natječaja ‘Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona’. Ukupna vrijednost projekta je 10.142.444,88 kuna, od čega su 75 posto bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 7.606.833,66 kuna.

– U tijeku je i natječaj za prodaju tri parcele na Podima i nadam se da će se javiti  i poduzetnici koji su prije koronakrize pokazali zanimanje za ulazak na Pode. Vjerojatno ćemu u lipnju objaviti natječaj za još jednu parcelu i drago mi je što zona raste i razvija se. Ni prošla kriza nije nam značila veći zastoj u ulaganjima pa se i u ovoj krizi pokazalo da ima interesa i ulagača. Kroz ovaj natječaj dobit ćemo i veliki reklamni pano vidljiv sa autoceste pa bi, uz sve to, priključak na autocestu bio prava kruna ove poslovne godine – zaključuje Terzanović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.