Novcem od Ministarstva Grad nastavlja uređenje i povezivanje zone Podsolarsko sa Brodaricom i Solarisom

‘Drago mi je što smo današnjim dobivanjem Odluke o dodjeli sredstava Gradu Šibeniku, kao i drugim gradovima i općinama Šibensko-kninske županije, korak bliže realizaciji još jednog iznimno važnog i korisnog projekta za naš grad i sve naše sugrađane. Ovaj projekt dio je vizije s kojom smo ušli u ovaj četverogodišnji mandat, a ravnopravno ulaganje u sve dijelove grada i dalje će biti naš prioritet. Uređenjem i povezivanjem zone Podsolarsko s Brodaricom i Solarisom želimo povezati cjeloviti plažni obalni sustav na cijelom administrativnom području grada Šibenika i izrazito sam zadovoljan što su naša nastojanja prepoznata i od strane Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, poručuje gradonačelnik Željko Burić povodom uručivanja Odluke o dodjeli sredstava Gradu Šibeniku od strane ministra graditeljstva i prostornog uređenja Lovre Kuščevića.

Gradu Šibeniku odobreno je financiranje projekta Uređenja zone rekreacije i plaže Podsolarsko u iznosu od 80 tisuća kuna.

Podsjetimo, Kuščević je danas uručio Odluku o dodjeli sredstava Gradu Šibeniku, kao i drugim gradovima i općinama Šibensko-kninske županije. Ministarstvo je za ovaj program izdvojilo ukupno 40 milijuna kuna, a riječ je o novcu uprihodovanom od legalizacija bespravno sagrađenih objekata.

– Taj novac mora se vratiti u jedinice lokalne samouprave, jer je bespravna gradnja njima stavila na teret dodatna ulaganja u infrastrukturu. Iz Šibensko-kninske županije prijavljena su 33 projekta, a njih 14 dobilo je sredstva. Riječ je o projektima vrijednim preko 20 milijuna kuna, a mi ih sufinanciramo sa dva milijuna kuna, istaknuo je između ostalog Kuščević danas u Vodicama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.