Novica žvakama objavljuje rat: Šibenske kale dogodine bi mogle biti bez ljepljivih ‘mina’

Stroj koji čisti žvakaće gume, masnoće i grafite sa zidova i ulica, od iduće bi godine mogao postati novi ‘alat’ šibenske Gradske čistoće. Direktor Novica Ljubičić sudjelovao je danas ispred zgrade Županije na prezentaciji stroja vrijednog oko 250 tisuća kuna, koji može čistiti i najuže ulice, a njih u gradu itekako ima.

– Cilj Gradske čistoće i Grada Šibenika je što ljepši i čišći grad, a predstavnici tvrtke Alfa Teh u suradnji s tvrtkom iz Izalije, došli su nam prezentirati stroj. Kako grad postaje sve više turistički atraktivan, a tu su i tvrđave, jasno je da dolazi do sve većeg onečišćenja, stoga bi Čistoća u svom programu proširila djelatnost i odrađivala i taj dio, istaknuo je Ljubičić.

cistoca-novica-ljubicic-stroj-za-ciscenje-ulica-241116-4

Hoće li Gradska čistoća kupiti prezentirani stroj čija se cijena kreće od 200 do 250 tisuća kuna, još nije poznato.

– Vidjet ćemo plan za iduću godinu, ali najvjerojatnije ćemo ga staviti za nabavu kako bismo imali dodatnu pomoć u čišćenju grada i gradskih četvrti, ali i da bismo mogli nekome napraviti uslugu i pomoći ako zateba. U svakom slučaju bit će raspisan natječaj ukoliko se odlučimo za nabavku, dodaje Ljubičić.

cistoca-novica-ljubicic-stroj-za-ciscenje-ulica-241116-9

Sličnim tipom stroja za čišćenje talijanske se ulice čiste po noći, jer ima smanjenu razinu buke. I u Zadru je čistač žvakaćih guma i masnoća prisutan već 11 godina, a sada je izgledno da i Šibenik dobije još jedan moderni stroj za ljepše i urednije ulice, kale, zidove i kamene površine.

cistoca-novica-ljubicic-stroj-za-ciscenje-ulica-241116-7

cistoca-novica-ljubicic-stroj-za-ciscenje-ulica-241116-10 cistoca-novica-ljubicic-stroj-za-ciscenje-ulica-241116-11

Podsjetimo, Čistoća je za građane uvela aplikaciju preko koje mogu dojaviti o onečišćenim prostorima, nabavila električni tricikl, usisavač za lišće, a Ljubičić planira povećati i broj trokolica kako bi radnicima olakšao posao.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.