Poticanje dječje mašte i kreativnosti

NP ‘Krka’ u sklopu Adventurice pripremio brojne radionice i iznenađenja

Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ i ove godine u sklopu Adventurice, posebnog dijela šibenske Adventure posvećenog najmlađima, organizira niz radionica koje potiču dječju maštu i kreativnost dok ih uče o ekologiji i brizi za okoliš.

Radionice će se odvijati u Galeriji Matija od 10. do 13. prosinca od 17 do 21 sat. Djeca mogu birati između radionice izrade reciklažnog božićnog instrumenta od metalnih čepova koja će biti 10. prosinca, radionice izrade 3D božićne čestitke koja će se održati 11. prosinca,  radionice izrade anđela od papira i češera koja je na rasporedu 12. prosinca i radionice izrade božićnih ukrasa od starih novina koja će biti 13. prosinca.

Uz navedene radionice, NP ‘Krka’ sprema i jednu radioničku poslasticu u utorak, 10. prosinca, uz radionicu izrade božićnog instrumenta, okupljeni će imati priliku naučiti kako spraviti jednostavne, ali ukusne i zdrave zalogaje.

Na meniju će se tako naći zeleni smoothie, snježni frape, tuna na proteinskom kruhu s povrćem, pašteta od sira, energetska medena srca, čarobne kuglice i čaj od đumbira. Najbolje od svega jest to što će polaznici odmah moći degustirati pripremljene poslastice i napuniti se energijom za nove kreativne pobjede.

– Pozivamo vas da sa svojim najmlađima testirate kreativnost, pustite mašti na volju i na ovogodišnjim božićnim radionicama izradite poklon za dragu osobu ili vlastitu božićnu dekoraciju. U svakom slučaju, na ovim se radionicama ne stvaraju samo ukrasi, već i najljepše uspomene. Dobnih ograničenja nema – dobrodošli su i oni najmlađi, naravno, u pratnji roditelja. Ovog adventa upregnite svoje kreativne vijuge, družite se i veselite na radioničkom programu – poručuju iz NP ‘Krka’.

Osim radioničkog programa u skopu Adventurice, NP ‘Krka’ ‘Božićnom pričom’ daruje i učenike osnovnih škola. Riječ je o druženju koje kombinira pričanje priča, ekološku radionicu, prigodno oslikavanje lica, glazbu i darivanje – ukratko, pravim božićnim ugođajem.

Ovogodišnja kreativna radionica, kao i svaka do sada, u sebi nosi eko-poruku za djecu, jer ih uči kako izraditi božićne ukrase od novinskog papira, predmeta koji bi se inače smatrao otpadom. Osim radionice, za djecu spremaju i iznenađenje – animatoricu koja će im pričati prigodne priče te oslikavati lice božićnim motivima.

‘Božićna priča’ starta 9. prosinca u 9.30 kada u Ispostavu NP ‘Krka’ u Skradinu stižu učenici OŠ Skradin, a nastavlja se 10. prosinca u 9.30 u Ispostavi u Drnišu. Dan kasnije u isto doba zakazano je druženje s djecom iz OŠ Domovinske zahvalnosti u Narodnoj knjižnici u Kninu, a posljednje izdanje planirano je 13. prosinca od 10 sati, kada u Galeriju Matija u Šibeniku dolaze učenici OŠ Juraj Šižgorić iz Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.