Od 1. lipnja skuplje parkiranje: Počinje i naplata kod bazena u Crnici, četiri mjeseca za bagatelu

Gradski parking od 1. lipnja počinje naplatu parkiranja po sezonskim, većim cijenama, a takav režim i ove će godine trajati do 30. rujna. Novost je mogućnost kupnje sezonske karte na parkiralištu bazena u Crnici za sve građane s područja županije i to po cijeni od 40 kuna za četiri mjeseca, odnosno od 1. lipnja do 30. rujna, a parkiralište je kapaciteta stotinjak mjesta.

‘Uvođenjem naplate na prostor bazena u Crnici prvenstveno se želi uvesti red u prostoru iz više razloga. Svjedoci smo prijašnjih sezona da se na plažu Banj nije moglo pristupiti od parkiranih vozila stranaca koji tamo ostave vozilo po 7 dana, do onih koji danima na istom parkiralištu kampiraju. Njima je omogućeno parkiranje na parkiralištu TEF s cijenom od 20 kuna po danu, što je više nego povoljno’, priopćili su iz Gradskog parkinga.

Inače, Parkiralište TEF biti će otvoreno za sve korisnike od 1. lipnja 2019. i to po cijeni od 20 kuna na dan za osobna vozila, 50 kuna za kombi vozila i kamp prikolice te 75 kuna dnevno za turističke autobuse.

Sezonski režim naplate znači i produljenje radnog vremena svih uličnih parkirališta, ali i TEF-a od 7 do 23 sata i to uključujući nedjelje i blagdane. To će značiti i više cijene dnevnih karata koje će u takozvanoj ‘nultoj’ zoni, umjsto sadašnjih 70 kuna, iznositi 160 kuna. U prvoj i prvoj plus zoni dnevna karta će biti 80, a u drugoj zoni 46 kuna.

Što se tiče parkirališta na kojima je ulaz reguliran rampom, na gatu Krka sat će biti 10 kuna, u Dragi i kod Izgradnje te Željezničkog kolodvora 6 kuna, a naplaćivat će se 24 sata.

Iz Gradskog parkinga također pozivaju građane da koriste mogućnost plaćanja višesatne parkirne karte i tako izbjegnu trošak plaćanja dnevne parkirne karte. Višesatnu parkirnu kartu moguće je platiti na kioscima Tiska, iNovina te na blagajni Gradskog parkinga u Dragi.

Inače, s obzirom da naplata sezonskog parkiranja starta 1. lipnja, odnosno u subotu kada blagajna u sjedištu firme ne radi, iz Gradskog parkinga poručuju građanima da će sezonsku kartu za parking kod bazena moći kupiti i kod kontrolora naplatničara od 7 do 23 sata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.