Od ponedjeljka skuplji odvoz fekalija

Iz šibenskog komunalnog poduzeća Vodovod i odvodnja prije dva tjedna uputili su svim koncesionarima koji na području Grada Šibenika crpe i prevoze fekalije iz septičkih jama odluku kojom ih obavještavaju da danas od 18:00 sati počinju s naplatom usluga prihvata fekalija u prepumpnoj stanici šibenskog kolektora.

-Riječ je o usluzi koju su se obvezali plaćati Vodovodu svi potpisnici koncesijskog ugovora za te poslove, a koju im Vodovod do danas uopće nije naplaćivao – kazao nam je Miro Lucić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika. Vodovod je, kaže Lucić, zbog povećanih troškova preuzimanja fekalija odlučio i povisiti cijene usluge preuzimanja fekalija iz cisterni i to za malu cisternu za 50 kuna plus PDV, a za veliku za 78 kuna plus PDV.

hodajuci kolegij miro lucic1

Privatni koncesionari koji se bave odvozom fekalija tražili su od Grada Šibenika da Vodovod odgodi primjenu te odluke tvrdeći kako im je potrebno određeno vrijeme za prilagodbu cjenika prema građanima, jer neki od njih nisu ni primili tu odluku Vodovoda, a neki su je dobili tek jučer.

-Točno je da Vodovod do sada nije insistirao na naplati naknade koju smo se obvezali plaćati potpisom ugovora, no kako je sada odlučeno da se krene s naplatom te usluge tražili smo sastanak s predstavnicima Vodovoda i Grada Šibenika – kazao nam je Goran Gojanović direktor obrta ‘Daska’. Vlasnici cisterni ne spore oko toga trebaju li plaćati Vodovodu, već su, po riječima Gojanovića, samo tražili odgodu primjene te odluke. – Postigli smo dogovor da do ponedjeljka sve bude po starome, a u tom ćemo vremenu mi prilagoditi svoje cjenike prema građanima – rekao je Gojanović. Koliko će u konačnici poskupjeti crpljenje i odvoz fekalija za krajnje korisnike koncesionari još ne otkrivaju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.