Omiljena ‘tetka’ iz teretane: Šibenčanka Nada na pragu sedmog desetljeća oblači bikini i penje se na binu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Šibenčanka Nada Nemčić prošle je godine otišla u mirovinu, ali za razliku od većine njezinih vršnjaka ova 59-godišnjakinja nema mira. Prije četiri godine krenula je rekreativno vježbati u teretani, a za desetak dana očekuje je njezino prvo fitness natjecanje. Vitalna Nada na pragu sedmog desetljeća života navući će bikini i na IBFF Europeean Championship natjecanju u Mađarskoj nastupiti u kategoriji Body Fitness. Prije godinu dana kategorički je odbijala mogućnost natjecanja, ali uz nagovor trenera i mentora Ivice Vukšića i Katarine Skroze, dvostruke fitness prvakinje, odlučila je pokušati.

– Ni u najluđim snovima nisam to planirala, međutim Ivo je u meni vidio potencijal i da to kod mene ide i onda sam počela razmišljati ‘Pa zašto ne bih pokušala?’.Od rekreativnog treniranja dva do tri puta tjedno u prosinca sam počela aktivno vježbati skoro svaki dan, trudim se maksimalno i vidjet ćemo za desetak dana koliko se trud isplatio. Na natjecanje ne idem zbog pobjede ili dobrog plasmana, sam izlazak na binu je već veliki uspjeh. Kao i činjenica da korak do sedmog desetljeća oblačim bikini koji stoji. I to kakav bikini, trakice! Znate, moj prvotni cilj je bio riješiti se ceulita, a sve ovo drugo je gratis i svojevrsna nadogradnja. Moja priča je doslovno od rješavanja celulita do natjecanja –smije se Nada nadodajući da za razliku od mlađih kolegica prvo treba srediti gravitaciju, sve to podići i tek onda učvrstiti.

nada nemcic1

Šibenik je mala sredina i sve što iskače iz nekih kalupa zna biti predmet osude i komentara s čime se i naša sugovornica susrela. Srećom, degutantnih opaski je znatno manje od podrške.

– Poštujem svačije mišljenje jer svatko ima svoje viđenje lijepoga, ali ja ne bih nikada nekome davala degutatntne opaske. Obitelj, prijatelji i kolege su mi velika podrška i motivacija i svi oni skoro pa se više od mene raduju mom nastupu. ‘Tetka, jedva čekamo da to krene i da te vidimo’, znaju mi reći. Ekipa u teretani je odlična, to su mahom mladi ljudi s kojima se i ja osjećam mlađe. Često znam Ivi reći u šali: ‘Pa kad će u teretanu doći netko stariji od mene da ne budem najstarija?’ – smije se Nada kojoj su godine samo brojka.

nada1

Osim Ivice Vukšića, vlasnika teretane i mentora, velika joj je podrška i višetruka fitness prvakinja Katarina Skroza.

– Kata je mlada i vitka, bikini fitness prvakinja, i jednom sam s njom vježbala poze. Gledam tako nas dvije u ogledalo i kažem:’ Kate, znaš kako ja nas vidim? Ti si kao oni graciozni arapski konji, a ja štajerski’. Tad sam još bila u masi, ali to su sve anegdote koji ovo čine zabavnim. Treninzi su naporni, dajem sto posto od sebe, ali i odlično se zabavljam jer je atmosfera opuštena- priča nam Nada kojoj su pripreme za natjecanje donijele i poseban režim prehrane pa muž u šali zna reći da će mu jednog dana pojesti crijep s krova jer kilogram mesa za ručak je njoj sitnica.

 

nada nemcic kolaz

teretana veni bilderica neda nemcic 270117 6

Sinovi su glavni krivci za sve ove jer su je prije nekoliko godina nagovorili da se vrati vježbanju, a danas su joj uz muža velika podrška i desna ruka.

– Koliko god u početku muž nije bio oduševljen s ovim, danas je ponosan i od velike mi je pomoći. Brine se o mojoj prehrani, pomaže mi oko kuće i veliki mi je oslonac – priča nam Nada.

Ovakva natjecanja nisu jeftin sport, ali kada čovjeka nešto veseli odreći će se drugih stvari, objašnjava nam Nada koja je izgledu oduvijek pridavala puno pažnje.

– Uvijek sam se voljela srediti i jednim dijelom je za to ‘kriva’ i moja majka sa svojim savjetima. Znala bi reći da i u kući čovjek mora biti dotjeran jer nikad ne zna tko će mu doći na vrata. To je jedna navika, a možda to sređivanje ima veze i s time što sam Skradinka. Pamtim još kako bi subotom cijeli grad išao u šetnju i svi bi se tada sredili i lijepo obukli – objašnjava Nada.

nada nemcic5

Pred Nadom i ekipom iz teretane Veni su u narednih mjesec dana tri natjecanja, a naša sugovornica kaže da prvo treba preživjeti vatreno krštenje i izlazak na pozornicu.

– Najvažnije je sljedeći tjedan preživjeti, a sve ostalo ćemo lako. Okružena sam divnim ljudima i ovo sve gledam samo kao još jedno lijepo iskustvo u životu. Moram napomenuti kako je ovo dovelo i do toga da mi se veliki broj žena starijih od 50 godina javlja tražeći savjet. Lijepo je što sam nekome pokazala da godine nisu prepreka i da se sve može kad se hoće-kaže nam za kraj.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.