Osnovna škola Tina Ujevića dva tjedna bez kuhinje? ‘Potpuno je uništena, smrdi po tufini i sve je mokro’

Kuhinja u Osnovnoj školi Tina Ujevića potpuno je uništena prodorom vode tijekom noćašnje jake kiše koja je padala na šibenskom području. Vlaga izbija iz sva četiri zida, stropa i poda, a ravnatelj Vladimir Braica kaže kako bi kompletna sanacija mogla potrajati najmanje dva tjedna.

– Sve je poplavilo, vlaga izbija iz sva četiri zida, stropa i poda. Jučer nam je bila fleka na stropu kuhinje iz koje je voda kapala u kantu, a danas je potpuno uništena. Strah me pomisliti što bi se dogodilo da netko uđe u kuhinju u japankama i upali svjetlo – priča nam ravnatelj Braica.

kuhinja poplava os tina ujevica

Podsjetimo, OŠ Tina Ujevića jučer poslijepodne nastavila je s radom nakon što je bila zatvorena od ponedjeljka popodne zbog poplave prouzrokovane jakom kišom. Dvije učionice i dalje su zatvorene, kao i jedan sanitarni čvor, a štetu će platiti osiguranje tvrtke HM patria koja izvodi radove na nadogradnji zgrade Veleučilišta u Šibeniku, a koja se naslanja na školu.

– Radnici upravo buše rupu u stropu kako bi izlili vodu, pa postoji mogućnost da se cijeli strop uruši. Naime, tvrtka HM patria je na našoj ploči napravila još jednu, što je ogroman teret, pogotovo sad kad je sve natopljeno vodom. Za popodne su najavili da će donijeti dva isušivača kako bi se što prije to osušilo. Ovo su monsunski uvjeti, smrdi po tufini, a strah me da će sanacija potrajati najmanje dva tjedna jer moramo mijenjati kompletan strop i instalacije – govori Braica.

Ravnatelj OŠ Tina Ujevića dodaje kako se nastava mora održavati, no još ne zna kako će i gdje djeci osigurati normalne uvjete za hranjenje. U dogovoru je, kaže, s Gradom Šibenikom, dekanicom Anitom Grubišić i izvođačima radova na zgradi Veleučilišta, ali uvjeti u kuhinji nisu nimalo obećavajući.

kuhinja os tina ujevica kuhinja poplava

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.