Posljednja faza adaptacije

Ostvarile se nade Grada i Tvrđave kulture: Ministarstvo dodijelilo 1,1 milijun kuna za opremanje Kina Odeon

Ukupno 1.168.000 kuna dodijelilo je Ministarstvo kulture Javnoj ustanovi Tvrđava kulture Šibenik za dovršetak projekta adaptacije multimedijske dvorane bivšeg Kina Odeon.

– Posljednja faza adaptacije uključuje uređenje i opremanje interijera prema visokim produkcijskim standardima. Stoga će po završetku projekta bivše Kino Odeon postati mixed-art venue, polivalentna dvorana namijenjena održavanju kino i kazališnih predstava, glazbenih događanja, scenskih izvedbi te konferencija i manjih kongresa – izvijestili su iz Tvrđave kulture.

Programske smjernice novog kulturnog gradskog prostora bit će usmjerene na suvremene kulturne i umjetničke prakse te povezivanje kulturne scene i lokalne sredine.

– Cilj je da Kino Odeon s vremenom postane lokalni i regionalni hub koji raznovrsnim i kvalitetnim programima odgaja novu, mladu publiku i tako obogaćuje kulturni život zajednice – priopćeno je iz Tvrđave kulture.

Podsjetimo, Grad Šibenik projekt rekonstrukcije bivšeg Kina Odeon provodi u fazama od 2013. godine. Do sada je uloženo više od 9 milijuna kuna, od čega je oko 40 posto došlo iz bespovratnih sredstava Ministarstva kulture. Od prošle godine JU Tvrđava kulture Šibenik uključena je u dovršetak projekta adaptacije zajedno s gradom, dok je Ustanovi povjereno i buduće upravljanje obnovljenom dvoranom. Grad je u proračunu za 2020. godinu osigurao i dodatnih 5,5 milijuna kuna za završne radove na ex kinu Odeon.

FOTO Staklena stijena, moderni rasvjetni ‘ringovi’ i modularni pod dvorane okosnica su nove budućnosti ex kina Odeon

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.