Ovrha u ‘Krki’: Sudski ovršitelj oduzeo dokumentaciju Rivijere koju stečajni upravitelj mjesecima traži

Provođenje ovrhe nad cjelokupnom dokumentacijom Rivijere do otvaranja stečajnog postupka potrajalo je danas više sati tijekom kojih je sudski ovršitelj obišao nekoliko prostorije koje u bivšem hotelu Krka koriste službe Hotela Jadran. Dio dokumentacije ovršitelj je iznio iz zgrade i kratko nam potvrdio da se ovrha još provodi.

– Danas je zakazano ročište koje se provodi radi te ovrhe i još ne mogu reći kako će završiti jer još traje. Dočekala nas je direktorica Nataša Ban i za sada je sve u redu – kazao nam je ovršitelj.

Ovrhu je od Općinskog suda tražio Ivica Matas, stečajni upravitelj Rivijere, zbog toga što mu od otvaranja stečaja Rivijere nije dostupna sva poslovna dokumentacija te tvrtke.

Trgovački sud u Zadru je još 19. rujna 2018. godine donio rješenje kojim nalaže Nataši Ban, zakonskom zastupniku Rivijere, da preda stečajnom upravitelju cjelokupnu poslovnu dokumentaciju, što ona do danas nije učinila.

Sudu je odgovarala kako je spremna predati dokumentaciju koju joj specificira stečajni upravitelj, no Matas je tvrdio kako ne može znati koja sve dokumentacija postoji pa je i ne može na takav način zatražiti.

Kako je Nataša Ban i direktorica Hotela Jadran, koji je imao ugovor o zakupu bivšeg hotela Krka u čijem su i danas posjedu, stečajni upravitelj je pretpostavio da se tražena dokumentacija Rivijere i dalje čuva u toj zgradi, pa je Općinski sud odlučio da se ovrha danas provede upravo na toj adresi.

Podsjetimo, Visoki trgovački sud odbio je, u prosincu ove godine, kao neosnovane obje žalbe Nataše Ban, zakonske zastupnice Rivijere do otvaranja stečajnog postupka, u kojima je tražila poništavanje odluka Trgovačkog suda u Zadru iz rujna po kojima stečajnom upravitelju Ivici Matasu u roku od osam dana morala predati svu poslovnu dokumentaciju pod prijetnjom ovrhe te rješenja kojim je zbog toga što stečajnom upravitelju nije predala svu dokmentaciju, kažnjena s 10 tisuća kuna.

U oba slučaja Nataša Ban je tražila od Visokog trgovačkog suda da ukine ta rješenja tvrdeći kako je dostavila relevantnu dokumentaciju i kako je stečajni upravitelj morao specificirati koju točno dokumentaciju traži.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.