Oznaka kulturnog dobra ruši cijenu? Trgovački sud traži novo vještačenje vrijednosti hotela Krka

Trgovački je sud pozvao stalnog sudskog vještaka Vladu Vukelju da se, ukoliko je u mogućnosti, ponovno očituje o vrijednosti bivšeg hotela ‘Krka’. Naime, kako je Šibenski portal pisao, Vlado Vukelja je u kolovozu ove godine obavijestio sud da nije suglasan da se njegova ranija procjena hotela Krka od oko 20,5 milijuna kuna , izrađena za potrebe ovršnog postupka, koristi u stečajnom postupku šibenske Rivijere, jer tada nije znao kako je riječ o zaštićenom kulturnom dobru, a to bi zapravo moglo srušiti cijenu.

– Činjenica da je nekretnina zaštićeno kulturno dobro u bitnome mijenja ulazne parametre za izradu procjene vrijednosti nekretnine pa sam mišljenja da je potrebno izraditi novo vještačenje, napisao je Vukelja Trgovačkom sudu.

Podsjetimo, Vukelja je reagirao nakon što je već proveden postupak javne dražbe, kad je, Rivijerin stečajni vjerovnik, Hotel Miran, u vlasništvu Ive Deana obavijestio sud da u Vukeljinoj procjeni nije uvažena činjenica da je nekadašnji hotel kulturno dobro proglašeno 2007. godine. Matas je međutim odgovorio da rješenje Ministarstva kulture, o zgradi kao kulturnom dobru, nikada nije ni stiglo do Općinskog suda u Šibeniku, pa zato nema zabilježbe u zemljišnoknjižnim dokumentima. Dodao je i da je jedini cilj podnesaka koje Hotel Miran šalje sudu, opstrukcija stečaja kako do prodaje hotela Krka ne bi ni došlo, a smatra i da dražba, na kojoj je Krka ponuđena za 15,5 milijuna kuna,ne bi trebala biti poništena zbog prava prvokupa. Naveo je i da Nataša Ban, direktorica Deanovog hotela Miran stečajnom upravitelju nikad, ni nakon naloga suda, nije dostavila kompletnu poslovnu dokumentaciju Rivijere iz koje je Dean izdvojio Miran. Zbog toga je Nataša Ban već novčano kažnjena, a i po današnjem rješenju suda morat će platiti još 10 tisuća kuna. Naloženo joj je da u roku od osam dana stečajnom upravitelju preda dokumentaciju. Također, određena je ovrha tako da sudski ovršitelj od Nataše Ban oduzima cjelokupnu poslovnu dokumentaciju te je preda stečajnom upravitelju Ivici Matasu iz Šibenika. Sud je kao neosnovan danas odbacio i zahtjev Deana i nataše Ban o razrješenju Ivice Matasa uz obrazloženje da razrješenje stečajnog upravitelja po zakonu mogu zatražiti sud, odbor vjerovnika ili skupština, ali da u konkretnom slučaju nema razloga za razrješenje Matasa.

Ivo Dean se ne predaje: Izgubio je bitku, ali i dalje pokušava zaustaviti prodaju hotela Krka

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.