Paketi i pisma opet se vraćaju u ‘Staru poštu’? Na katovima bi mogao niknuti i hotel

Poslovnica Hrvatske pošte u Ražinama trebala bi biti uskoro preseljena u zgradu ‘Stare pošte’ u centru grada budući da im uskoro ističe najam prostora u tom rubnom šibenskom kvartu. U prizemlju bi, kako neslužbeno doznajemo, trebala biti smještena šalter sala, dok bi na tri ostala dva kata navodno bio uređen hotel.

Zgradu ‘Stare pošte’ u centru grada to državno poduzeće pokušalo je prodati nekoliko puta što nije uspjelo. Za 1.145 kvadrata na četiri etaže te poslovni prostor u Sarajevskoj ulici veličine 170 kvadrata, plus dvorište od 160 kvadrata, tražili su 1,4 milijuna eura.

Kako im to više od tri godine nije uspjelo, a najam u Ražinama im ističe, u Hrvatskoj pošti su se, neslužbeno doznajemo, odlučili vratiti u centar grada. Tražili smo i službenu potvrdu te informacije, no u odnosima s javnošću nismo dobili egzaktan odgovor.

-Ništa od navedenog nisu informacije koje možemo potvrditi, osim one da nećemo prodavati nekretnine tog ranga – odgovorili su na naš službeni novinarski upit iz Hrvatskih pošta te su time dali do znanja da od prodaje zgrade ‘Stare pošte’ neće biti ništa.

Istaknuli su, također, kako Hrvatska pošta radi na novoj strategiji upravljanja nekretninama te razmatra mogućnosti kapitalnih nekretnina.

-Cilj je istovremeno pružiti usluge građanima na najadekvatnijim lokacijama te aktivirati nekretnine u interesu tvrtke i lokalne zajednice – dodali su u kratkom odgovoru.

Podsjetimo, nova zgrada Hrvatske pošte na Borajskoj cesti u Ražinama otvorena je u srpnju 2009. godine. Kako je naglašeno na otvorenju, imala je prednost zbog velikog parkirališta te je tako bila dostupnija za prihvat pošiljki i poštanski promet, ali i građanima koji dolaze autima.

Ideja je bila da ‘stara pošta’ u središtu grada zadrži šaltersku službu, dok su ostali katovi trebali biti dani u zakup. Prodaja ili najam, bilo je pitanje koje je godinama ‘mučilo’ i upravu Hrvatske pošte.

Ipak, oni su 2014. godine oglasili prodaju ‘Stare pošte’ koja naposljetku nije uspjela.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.