Pauk predao ključeve nove ‘hitne’ vrijedne pola milijuna kuna: Tijekom ljeta dežurat će na autocesti

Šibensko-kninski župan Goran Pauk predao je danas ključeve novog sanitetskog vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću. Riječ je o vozilu marke Opel Movano, koji je u potpunosti opremljen za potrebe hitne medicinske službe van bolnice. Vozilo je vrijedno 300 tisuća kuna, a oprema u njemu koštala je oko 220 tisuća kuna.

– Ovo vozilo bi u pravom smislu trebalo opravdati svoju namjenu, a za istaknuti je da smo prošle godine dobili izmjenjenu mrežu hitne medicine kojim smo dobili dodatne T1 timove u Drnišu, Vodicama i Primoštenu, uz postojeće u Šibeniku i u Kninu. Jako smo ojačali hitnu medicinsku službu, te radimo maksimalne napore u skladu sa sredstvima da osiguramo i opremu za njihove intervencije, kazao je Pauk koji je naglasio kako je ovo jedno od deset novih vozila koji su u sastavu Zavoda za hitnu medicinu Šibenko-kninske županije.

zupan hitna primopredaja vozila (3)

Tomislav Jukić kazao je kako su, kao najmlađa zdravstvena ustanova u županiji, nakon pet godina djelovanja uspjeli kompletno obnoviti vozni park kojeg su naslijedili od Domova zdravlja iz Šibenika, Drniša i Knina.

– Ovo vozilo će biti raspoređeno za potrebe dežurstva na autoputu, gdje ćemo imati dodatan tim tijekom cijele ljetne sezone, a bit će smješteno na području Skradina, kazao je Jukić.

zupan hitna primopredaja vozila (5)

Župan Pauk napomenuo je kako Šibensko-kninska županija za zdravstvene ustanove godišnje izdvaja između 13 do 15 milijuna kuna decentraliziranih sredstava, te oko 2,2 milijuna kuna vlastitih sredstava koje raspoređuje za nabavu opreme i kapitalne projekte.

zupan hitna primopredaja vozila (7)

zupan hitna primopredaja vozila (6)

zupan hitna primopredaja vozila (1)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.