Hrvatska dobila još dva restorana s prestiženom zvjezdicom

Pelegrini uspješno zadržao svoju Michelinovu zvjezdicu

Facebook

Šibenski restoran Pelegrini uspješno je zadržao svoju Michelin zvjezdicu, a u Hrvatsku su stigle još dvije. Hrvatska se tako može pohvaliti s ukupno 70 restorana s Michelinovim oznakama.

Rezultat je to tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih inspektora Michelina, globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane na čijim je stranicama objavljen popis za Hrvatsku.

– Iznimno smo ponosni što Hrvatska od danas ima ukupno sedam restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom te što su se Novalja i Korčula pridodale hrvatskim destinacijama koje se mogu pohvaliti autentičnom i iznimno kvalitetnom gastronomskom ponudom. Michelin je svjetski sinonim za izvrsnost u gastronomiji, a Hrvatska je zemlja vrhunske gastronomske ponude koja u današnje vrijeme postaje sve važnijim motivom dolaska, ali i povratka gostiju u destinaciju. Siguran sam u odlične promotivne efekte svih MICHELINOVIH oznaka koje nam ujedno mogu poslužiti i kao poticaj u daljnjem razvoju i njegovanju naših autohtonih okusa – izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, uputivši iskrene čestitke svim nagrađenim i izdvojenim restoranima.

Ministar turizma Gari Cappelli kazao je da nova priznanja potvrđuju  kako se hrvatska gastro scena iz godine u godinu razvija.

– Hrvatska kontinuirano gradi imidž prepoznatljive gastro destinacije bazirane na izuzetnoj raznolikosti regionalnih gastronomskih identiteta. Prema istraživanjima Food Travel Monitora čak 93 posto turista sudjelovalo je u nekom ‘posebnom iskustvu vezanom uz hranu i piće’ tijekom turističkog putovanja što ukazuje da je gastronomija danas sadržaj za koji su gotovo svi turisti zainteresirani. Upravo zato ćemo posebnu pozornost u sljedećem strateškom razdoblju posvetiti eno-gastronomiji, povezivanju proizvođača i ugostitelja te jačem brandiranju i dodatnom pozicioniranju Hrvatske kao nove gastro ikone Europe – izjavio je ministar turizma.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.