PITALI SMO ŠIBENSKE MOMKE: Slažu li se s uvođenjem obveznog vojnog roka?

Iako je Hrvatska ukinula obvezno služenje vojnog roka, na saborskom Odboru za obranu, vladajući su predložili da se ponovno razmotri njegovo uvođenje. Kako po tom pitanju dišu Šibenčani, slažu li se s uvođenjem obveznog vojnog roka ili ne, pročitajte u današnjoj anketi!

anketa vojni rok 1 250216

– Ja sam za. Apsolutno se slažem za uvođenje obveznog vojnog roka. Mislim da je to bitno u slučaju novog rata. A koliko bi trajao, to je već teže odgovoriti, pogotovo studentima.  Možda kroz ljeto, to bi svima  odgovaralo – rekao je Romeo,  a s  njim se slažio i Marko.

anketa vojni rok 2 250216

 

– U jednu ruku da, u drugu ruku ne – odgovara Karlo na pitanje slaže li se s obveznim vojnim rokom.   – Mladeži nedostaje discipline, a opet s druge strane, vojska odmah znači rat, zašto školovati vojsku? Ja bih se prijavio u svakom slučaju, da se istreniram – kaže Karlo.

anketa vojni rok 5 250216

– Trebalo bi uvesti vojni rok jer mladi tada počnu drukčije razmišljati, uozbilje se. Ako država ima dovoljno novca za to, slažem se da se uvede vojni rok – rekao nam  je Mario Matić.

anketa vojni rok 6 250216

– Mislim da vojni rok nije potreban, čemu onda članstvo u NATO savezu, nema logike. Dobrovoljan vojni rok je druga stvar, tko želi nek’ se prijavi – Na pitanje koliko bi trebao obvezni vojni rok trajati,  Marko je odgovorio oko pola godine.

anketa vojni rok 7 250216

–  Uveo bih obavezan vojni rok za sve muškarce, ali i za žene. Mislim da bi pola godine bilo u redu – složio se i  Ivan, student informatičkog menadžmenta u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.