Još jedno gradilište u Šibeniku

Počeli radovi u austrougarskom potkrovlju do kojeg će voziti lift

U šibenskoj palači pravde, izgrađenoj davne 1896. godine, počeli su radovi uređenja i privođenja namjeni većeg dijela potkrovlja bruto površine 1.700 četvornih metara te dogradnje vanjskog dizala uz južno pročelje u centralnom dvorištu, potvrdili su nam iz Ministarstva pravosuđa.

Temeljem sporazuma o sufinanciranju, koji su u Svibnju potpisali gradonačelnik Željko Burić i ministar pravosuđa Držen Bošnjaković, Grad Šibenik će za te radove izdvojiti ukupno 2,5 milijuna kuna kroz tri proračunske godine. Ukupna vrijednost investicije je 18,3 milijuna kuna, radove obavlja zagrebačka tvrtka Hedom, a bit će završeni za 10 mjeseci.

– U potkrovlju zgrade bit će smješteni kabineti sudaca, prostorije za sastanke, sanitarni prostor te sanitarni prostor za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, arhiv i spremište. Također se u etaži drugog kata predviđa izvedba novog evakuacijskog stubišta koje će voditi do potkrovlja zgrade Županijskog suda u Šibeniku – opisuju obim radova iz Ministarstva pravosuđa.

Cilj uređenja potkrovlja postojeće zgrade Županijskog suda u Šibeniku je objediniti sva pravosudna tijela koja djeluju na području grada Šibenika na jednom mjestu čime će se poboljšati uvjeti rada te podignuti kvaliteta usluga.

– Završetkom ovih radova bit će, prije svega, riješeno goruće pitanje Prekršajnog suda koji trenutačno djeluje u ‘dojmljivom’ prostoru. Također, u novi prostor preselit će i Općinsko državno odvjetništvo, a osigurava se i egzistencija Trgovačkog suda u Šibeniku – kazao je Burić prilikom potpisivanja sporazuma o sufinanciranju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.