Počeo je Festival putnika: Prvi dan posvećen borbi protiv plastike

Predstavljanjem akcije čišćenja podmorja šibenske obale u klubu Azimut danas je službeno započeo osmi Festival putnika. U fokusu današnjeg događaja bila je ekološka akcija ‘Adria Aid- Za čisti Jadran’, a nakon predstavljanja projekta uslijedio je okrugli stol na temu ‘Kako zaštititi more? Mikroplastika – ekološki problem 21. stoljeća’ na kojem su sudjelovali brojni uvaženi predavači.

Prvi dan zaokružen je projekcijom dokumentarnog filma ‘A plastic ocean’. Riječ je o nagrađivanom dokumentarcu redatelja Craiga Leesona koji je s roniteljicom Tanyjom Streeter i međunarodnim timom znanstvenika i istraživača četiri godine istraživao problematiku plastičnog zagađenja oceana u više od 60 zemalja na četiri kontinenta.

Croatian Travel Festival u organizaciji Hrvatskog kluba putnika trajat će do 26. svibnja, a bit će održan na tvrđavi svetog Mihovila, Maloj loži i na Trgu Četiri bunara te će okupiti svjetska imena poput Levisona Wooda i Gorana Milića dok će se za glazbeni dio festivala pobrinut Pavel nastupom u Azimutu. Cijeli program pogledajte OVDJE.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.