Počinje gradnja POS stanova na Šubićevcu: Građani se od danas mogu prijaviti za kupnju

Program realizacije društveno poticane stanogradnje (POS) u gradu Šibeniku predstavit će danas na konferenciji za medije šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Grad će danas raspisati i novi javni poziv za prijavu kandidata za kupnju POS-ovih stanova na Šubićevcu, a sutra počinju radovi na projektu koji uključuje gradnju ceste.

Izvođač projekta POS-a na Šubićevcu su Zagreb Montaža i građevinska tvrtka Kamgrad.

Podsjetimo, početkom prosinca dvije su tvrtke s Agencijom za promet nekretninama (APN) potpisale predugovor o gradnji POS-ovih stanova na Šubićevcu uz već postojeće zgrade koje je Zagreb Montaža izgradila prije nekoliko godina.

– Izgradit ćemo dvije zgrade sa 148 stanova, a svaka će imati šest katova. Stanovi će biti veličine od 40 do 80 kvadrata, a dio će biti prilagođen i za potrebe invalida koji žele kupiti stan. Svaki stan imat će jedno parkirno mjesto. U ovom trenutku Arhitektura Duplančić radi projekt nakon čega ćemo moći zatražiti i građevinsku dozvolu. Očekujemo da bismo najkasnije u travnju sljedeće godine mogli početi gradnju, a stanovi će biti useljivi za najkasnije godinu dana, kazao je tada za Šibenski portal Alen Čović, predsjednik Uprave Zagreb Montaže.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.