Počinje izgradnja šibenskog ‘Trokuta’: Centar iz kojeg će generacija 21. stoljeća kreirati budućnost

Ugovor za izgradnju Centra za nove tehnologije i poduzetništvo ‘Trokut’ u Mandalini potpisali su danas u Urbanom centru u Šibeniku gradonačelnik Željko Burić i vlasnik tvrtke izvođača M-P-Beton iz Solina Josip Mešin.

Trokut2

– Ovo je trenutak kada počinje realizacija projekta ‘Trokut’ na terenu, ali meni uvijek najdraži trenutak jer nakon potpisa moje obveze prestaju i prelaze u ruke izvođača radova i službi koje će to nadzirati do, ja se nadam, završetka radova u zadanom roku. Riječ je o još jednom europskom projektu Grada Šibenika meni posebno dragom jer očekujemo da će to biti mjesto okupljanja generacije 21. stoljeća, ljudi nove tehnološke razine koji shvaćaju da je budućnost, ne samo grada Šibenika, nego i Hrvatske, upravo u razvoju nove tehnologije i sticanju novih znanja i zato što se taj projekt nalazi u famoznom krugu, kojem je središte u budućem Studentskom domu na Palacinu i u neposrednom susjedstvu Studija obnovljivih izvora energije, kazao je Burić, naglasivši kako ‘Trokut’ ne treba miješati s projektom ‘ABC’ Šibensko-kninske županije jer to nisu suprotstavljeni, nego komplementarni projekti.

trokut ugovor4

Kako je riječ o prostoru na kojem radovi neće ometati odvijanje turističke sezone gradonačelnik Burić odobrio je početak radova, a Josip Mešin najavio je kako će njegova tvrtka odmah po potpisivanju početi pripreme za otvaranje gradilišta.

– Smatram da neće biti nikakvih problema s izvođenjem, rok je optimalan i mi imamo dovoljno resursa za izvesti taj posao. Ne vidim nikakvih problema da to uspješno okončamo, kratko je dodao Mešin.

Projekt ‘Trokut’ vrijedan je 27,7 milijuna kuna, a danas potpisani ugovor za izgradnju je na 20,8 milijuna kuna.

– Taj iznos dobili smo na ponovljenom natječaju jer su na prvom cijene otišle iznad planiranog iznosa. Revizijom troškovnika cijenu smo spustili za oko četiri milijuna kuna. Objekt koji će biti izgrađen ima 2.084 kvadrata na dvije etaže imat će 28 samostalnih jedinica, a tek nakon igradnje morat će se odraditi i onaj ‘soft’ dio projekta vrijedan preostalih skoro 7 milijuna kuna. Naša politika je da na svaku kunu iz gradskog proračuna nađemo još kunu sa strane, a konkretno u ovom slučaju smo na naših 7,5 milijuna kuna našli još 20 bespovratnih milijuna kuna sa strane. Projekt ‘Trokut’ bi trebao zaživjeti do kraja 2020. godine. To znači da sve ovo što se odvijalo u prostorima Urbanog inkubatora i Urbanog centra u središtu Šibenika i uspješno se razvijalo traži veći prostor koji će dobiti u ‘Trokutu’ koji bi trebao postati suvremeni digitalni centar Šibenika, a budemo li dovoljno ambiciozni i regije, rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

trokut ugovor6

Gradskom Odjelu za gospodarstvo ovo je najveći ugovor koji potpisuju, veći je i od cijelog projekta obnove tvrđave Barone.

– Značajan je ovo projekt jer će omogućiti razvoj malih i srednjih poduzetnika u Šibeniku, a uz 28 poduzetnika koji će tamo naći mjesto bit će prostori za pružanje triju potpora poduzetničkih institucija, a posebno veseli dio koji se sastoji od radionice, dviju učionica i zajedničkog prostora. ‘Trokut’ može zaživjeti samo u interakciji s Palacinom i ostalim projektima koje radimo, a od kojih je daleko najznačajniji osnivanje novog šibenskog Sveučilišta, kazao je Petar Mišura, pročelnik Odjela za gospodarstvo.

trokut ugovor7

Trokut trokut1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.