Počinju radovi oko Poljane: Za sav promet bit će zatvorena ulica Vladimira Nazora

Od utorka će za sav promet u oba smjera biti zatvorena ulica Vladimira Nazora u Šibeniku zbog početka radova na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži uz Poljanu. Već danas će gradilište biti pripremljeno za početak radova koje će obavljati tvrtka Gradex and CO iz Zaboka. Riječ je o radovima koji su priprema za nesmetan početak gradnje podzemne garaže i uređenja Poljane.

-To znači da će na dionicu radova koja počinje od bivšeg kina Tesla do bočnog ulaza u perivoj Roberta Visianija u ponedjeljak stići strojevi, znakovi i ostalo potrebno kako bi radovi mogli početi. Očekujem da će radovi sve skupa trajati deset dana. Nakon toga će promet prema rivi i od rive prema centru biti normaliziran, kazao je Miho Mioč, direktor šibenskog poduzeća Vodovod i odvodnja.

Radovi vrijedni 1,86 milijuna kuna, bez PDV-a, potom će biti nastavljeni od zgrade Erste banke u blizini Poljane, prema Šupokovoj kući do trgovine Tommy na Mimincu. Prema ugovoru, radovi na izmještanju vodovodnih cijevi će trajati ukupno tri mjeseca.

-Ovi su radovi zapravo dio mega projekta aglomeracije Šibenik, ali zbog uređenja Poljane najprije ćemo napraviti taj dio tako da, kad počne uređenje, u ‘tijelu’ Poljane više neće biti nikakvih cijevi, napominje Mioč.

Zahvatom, kojim je predviđeno isključivanje vodovodne cijevi koja presijeca Poljanu i postavljanje nove oko trga, rekonstruirat će se i mreža odvodnje kako u budućnosti ne bi više bilo problema plavljenja prometnice ispred Poljane za vrijeme jačih kiša.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.