Pod zvjezdanim nebom tvrđave sv. Mihovila u subotu su gostovale putničke zvijezde

Legenda hrvatskog novinarstva i poznati putnik Goran Milić u subotu je u sklopu osmog izdanja Festivala putnika Šibenčanima na tvrđavi sv. Mihovila podijelio dojmove i iskustvo sa svojeg putovanja na Kubu. Nakon toga preuzeo je ulogu moderatora i razgovarao s nagrađivanim britanskim putnikom i autorom Levisonom Woodom.

Milić se na Kubu vratio nakon 40 godina, usporedio ju je s Jugoslavijom, posjetiteljima je objasnio zašto su Kubanci jedna od najpismenijih nacija, ali i kako je plaća liječnika tamo tek 400 kuna.

Nakon uloge gosta Milić se ‘prebacio’ na moderatorsku i razgovarao s britanskim putnikom Levisonom Woodom. Wood je prva osoba koja je pješke prošla cijelom dužinom Nila, posjetio je stotinjak zemalja, a odlučiti koja mu je najdraža pravi je Sofijin izbor.

Festival putnika danas ulazi u svoju završnicu, pa tako Šibenčane i njihove goste danas očekuje nekoliko zanimljivih predavanja, kulinarska radionica, ali i besplatni razgled grada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.