Polaznici Ratne škole ‘Ban Josip Jelačić’ u ponedjeljak će u knjižnici slušati o doprinosu Šibenika u ratu

Polaznici Ratne škole ‘Ban Josip Jelačić’ u ponedjeljak će posjetiti Šibenik u okviru godišnjeg Plana i programa izobrazbe.

Također, u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ polaznicima će biti održano predavanje s početkom u 15.30 sati, a vodit će ga Nikola Vukošić, ratni načelnik policije i zapovjednik obrane Grada Šibenika. Pozdravnu riječ imat će šibenski gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk.

– Predavanje u knjižnici bit će održano zbog doprinosa tijekom bitke za Šibenik koja je bila ključna za opstojnost Hrvatske i velika prekretnica u Domovinskom ratu te ulozi šibenskih postrojbi na šibenskom ratištu i ostalim ratištima u Dalmaciji – izvijestili su na stranici Šibenik.hr.

Istog dana polaznici Ratne škole susrest će se s predstavnicima Šibenske biskupije.

Inače, Ratna škola ‘Ban Josip Jelačić’ najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosni vođe. Poseban naglasak u Ratnoj školi je razvoj polaznika kao karakternih strateških lidera koji mogu kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju.

(NASLOVNA FOTO: MORH)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.