Policija organizira program za starije u kazalištu: Prvo na mjerenje tlaka i šećera, a onda na predstavu ‘Prevareni’

Predstava ‘Prevareni’ koja progovara o prevarama građana, problemima nasilja i ostalim situacijama s kojima se susreću građani treće dobi, održat će se u četvrtak s početkom u 11 sati u šibenskom kazalištu, i to u sklopu preventivnog programa ‘Dan kao san’. Istog će dana od 10  do 11 sati građani u foajeu kazališta moći besplatno izmjeriti i krvni tlak te provjeriti razinu šećera u krvi.

Preventivni program ‘Dan kao san’ organizira Policijska uprava šibensko-kninska i Grad Šibenik, uz podršku Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, Ravnateljstva policije, Gradskog društva Crvenog križa i drugih partnera.

– Ovaj edukativno-preventivni program ima za cilj senzibilizirati građane o sigurnosnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu i važnosti samozaštitnog ponašanja kako ne bi postali mete raznih prevaranata, a samim time i žrtve kaznenih djela. Ujedno ovim programom progovara se i o drugim svakodnevnim životnim rizicima koji se tiču sigurnosti, zdravlja kao i važnosti socijalnog uključivanja u koheziju jedne zajednice. Program je namijenjen senzibilizaciji cjelokupne javnosti, a posebice vulnerabilnim skupinama kao što su osobe starije životne dobi te osobe s invaliditetom – priopćeno je iz PU šibensko-kninske.

Predstava ‘Prevareni’ temelji se na primjerima i situacijama iz svakodnevnog života, a interpretiraju je profesionalni glumci Perica Martinović, Ankica Dobrić, Pero Juriičić i Ivan Đuričić, dok scenaristički koncept i režijsku podršku potpisuje Ivo Gregurević.

Program je dodatno tematski obogaćen i s iluzionističkom sekvencom pod nazivom ‘Stanimo na kraj džeparima’ u izvedbi ‘Mak teatra’ te glazbenim varijacijama na središnju tematsku okosnicu programa u izvedbi glazbenika Dejana Kuzmanoskog.

(FOTO: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.