Ponovno raspisan natječaj za ‘Trokut’: Grad traži izvođača radova vrijednih 21,7 milijuna kuna

Grad Šibenik ponovno je raspisao natječaj za izvođača građevinskih radova vrijednih 21,7 milijuna kuna za Centar novih tehnologija i poduzetništva ‘Trokut’, nakon što je poništen prvi natječaj zbog ponuda koje su premašivale planirana sredstva.

– Obzirom da u procesu od izrade projekta, preko pronalaženja vanjskih sredstava za njegovo financiranje pa do raspisivanja natječaja za izvođača radova prođe do dvije godine, a građevinski sektor je zadnjih godinu dana u velikoj ekspanziji, u nekoliko navrata nam se dogodilo da su ponuđene cijene s javnih natječaja preskočile naša planirana sredstva, pa smo trebali ‘prosijati’ dijelove projekata kako bi uhvatili korak s aktualnom tržišnom situacijom, a istovremeno ostati u gabaritima zbog kojih su nam stavljena na raspolaganje bespovratna europska sredstva. To se dogodilo i s projektom Trokut, zbog čeka raspisujemo ovaj, drugi, natječaj –  kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko–kninske županije. Objekt će biti izgrađen na prostoru Mandaline, a prostirat će se na dvije etaže ukupne površine 2084 metara kvadratnih i bit će najsuvremenije opremljen. U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, takozvane Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo.

– Dok se Centar bude gradio, ostvarit će se kontakti i suradnja s osnovnim i srednjim školama i fakultetima, te informirati sve nastavnike i ravnatelje o mogućnostima koje će Centar pružati, a bit će namijenjen trima skupinama ljudi. Prvi su poduzetnici početnici iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija i robotike. Drugi su djeca i mladi u cilju edukacije o ICT tehnologijama i tehnološkim trendovima u najranijoj dobi, i to iz ‘prve ruke’. U njemu će se obavljati tehničke aktivnosti koje su se provodile kroz nekadašnju Narodnu tehniku, sada orijentirane isključivo na suvremene tehnologije, a koje smo započeli provoditi preko, sad nam već malog, Urbanog centra. Treći su milenijalci, to jest globalno orijentirani i visokotehnološki obrazovani pojedinci iz cijeloga svijeta koji žele poslovno aktivan odmor. Ukratko, to će biti šibenski centar za digitalno doba – pojašnjava Mileta svrhu projekta.

Podsjetimo, Grad Šibenik je prošle godine prijavio projekt ‘Trokut’ na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., gdje su nakon evaluacija Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, te HAMAG BICRO-a, osvojili bespovratnih 20 milijuna kuna, a cjelokupni projekt je vrijedan 27,7 milijuna kuna.

Natječaj završava 3. svibnja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.