Uskoro u funkciji

Postavljena dizalica: Oprema se novi šibenski škver u VrnažiFoto: Bruno Bašić

Nova dizalica za izvlačenje brodova u šibenskoj komunalnoj luci Vrnaža jučer je postavljena na svoje ležište. Dizalica će u funkciji biti kada stigne i hidraulično vozilo kojim će se izvučeni brodovi prevoziti do suhog doka, prostora na kojem će biti i montažni hangar za obavljanje popravaka.

Foto: Bruno Bašić

Naime, Lučka uprava Šibensko-kninske županije već je raspisala natječaj za nabavu hidrauličnog vozila na koji se nitko nije javio pa će ponoviti postupak. Uskoro se očekuje i dolazak kontejnerskog objekta za boravak lučkih redara i dizaličara, koji će biti postavljen na dijelu pokraj sadašnjeg kafića. Kako je Šibenski portal nedavno pisao, u tijeku su završni radovi treće faze, a već su krenuli i radovi uređenja preostalog dijela obale u Mandalini, od lukobrana do rampe gdje će biti osigurani dodatni komunalni vezovi i vezovi za turističke brodove. Cijeli projekt Vrnaže, vrijedan oko 50 milijuna kuna, trebao bi biti završen u sljedećoj godini.

Foto: Bruno Bašić

Nova vizura Mandaline: U Vrnaži počeli radovi zadnje faze, a danas stiže i 7,5-tonska dizalica

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.