Povijest i budućnost Šibenika iz nove perspektive: Europa šalje 10 milijuna kuna za obnovu cisterni na sv. Mihovilu

DCIM100MEDIA

Europskim će novcem biti obnovljene cisterne na tvrđavi svetog Mihovila. Riječ je o projektu koji je Odjel za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava pri Muzeju grada Šibenika prijavio na Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. godine u lipnju prošle godine, a kojim se planira projekt kulturnog 3D mappinga, koji će posjetiteljima omogućiti da na sasvim poseban način prožive povijest, sadašnjost i budućnost Šibenika.

Ukupna vrijednost projekta je oko deset milijuna kuna.

Naime, na stranicama Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020. godine jučer su objavljeni prvi projekti odabrani za financiranje, a među njima je i projekt Fortress (Re)invented. Partneri u projektu su Općina Klis, Opština Herceg Novi i Muzej grada Zenice.

Projekt Fortress (Re)Invented, partnerstvo tvrđava s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore, planira dijelove povijesnih spomenika urediti u suvremenom duhu, odnosno muzejske postave prikazati modernim tehnologijama i potaknuti nove verzije i vizije kulturnog turizma, s čim je već počela šibenska Tvrđava Barone.

Za dodjelu sredstava u Tematskom prioritetu 3 – ‘Doprinošenje razvoju turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine’ ukupno je prijavljeno 37 projekata, a projekt Fortress (Re)Invented našao se među pet odabranih za financiranje.

Narednih dana bit će poznati detalji vezani za odobrena sredstva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.