Predstava kazališta ‘Zorin dom’ otvara 58. Međunarodni dječji festival

Festivalsko vijeće usvojilo je danas program, kao i financijski plan 58. Međunarodnog dječjeg festivala, a kako je kazao zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ovogodišnji MDF bit će na najvišoj mogućoj razini te tako proslaviti jubilarni 60. rođendan.

– Svi akteri festivala nastavit će bogatu festivalsku tradiciju, a ove godine po prvi put imat ćemo festivalske zastavice koje će izraditi djeca iz cijelog svijeta – kazao je.

Ravnateljica HNK u Šibeniku, Maja Trlaja najavila je 24 radionice na trgovima i u licima, kao i preko 143 programa u dva tjedna održavanja festivala.

– Program 58. MDF-a je spreman, no građani će o programima više znati iza 10. svibnja, a tada će početi i prodaja ulaznica, kao i upisi u radionice. Moram kazati kako ove godine festival na svečanoj pozornici ne otvara naš teatar, već kazalište ‘Zorin dom’, kao pozdrav svoj djeci. MDF, naravno, zadržava međunarodni karakter, a ove godine ugostit ćemo 18 zemalja. Moram istaknuti kako ove godine MDF počinje 16. lipnja i traje do 30. lipnja, a očekujemo preko 700 gostiju – naglasila je Trlaja.

Složni su kada je o kvaliteti programa riječ, a naglasili su kako će grad opet biti razigran – postat će jedno veliko kazalište i pravi dječji grad, te najavili i kako već kreću u pripreme za veliki jubilej, 60. MDF.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.