Premijera filma Ivane Guberine i njezinih učenika: ‘Djeca moraju imati uzor, a učiteljica to uistinu je’

‘Šibenska kartulina’ treći dokumentarni film učenika osnovne škole Jurja Šižgorića i njihove, sad već bivše, učiteljice Ivane Guberine večeras je premijerno prikazan u šibenskom kazalištu.

U posljednjih godinu dana, koliko je trajalo snimanje filma, obišli su šibenske prirodne i kulturne ljepote i posjetili institucije. Bili su na koncertima na šibenskim tvrđavama, zaigrali nogomet na rivi sa županom Goranom Paukom, posjetili gradonačelnika Željka Burića i časnu sestru Fortunatu, te prošetali šetnicom u kanalu sv. Ante.

Snimajući film dali su sto posto od sebe, a veliko finale bilo je uistinu šibensko jer događaj su nastupom uveličali Šibensko pjevačko društvo Kolo i Šibenska narodna glazba, a djeca su, kao i u dokumentarcu, nosila šibensku narodnu nošnju.

s11

U film su uloženi sati i sati truda, ali sve to se isplatilo, kazala je autorica dokumentarca Ivana Guberina.

– Ovo je dirljiv trenutak za sve nas. Finale finala! Ovo je naš zadnji film u sklopu projekta ‘Upoznajmo Šibensko-kninsku županiju’, nakon filmova o nacionalnim parkovima Krka i Kornati. Svaki put kad trebam predstaviti film iste emocije, trema i neopisiva sreća, no kad pogledam pred sebe, ovu djecu i nasmijana lica dobijem dodatnu energiju da ga što bolje predstavim. Zahvalna sam što sam upoznala takve male ljude, tako male, ali zapravo velike u srcu. Motivirala nas je ljubav prema našem gradu, prema svakoj skali, skrivenoj buti, gradu težaka, šibenskih divojaka i dičnih momaka. Grad kojeg voliš čitavog života i mjestu gdje ćeš se vratiti zato što znaš da imaš gdje. U svemu ovome dali smo sve od sebe, sto posto, dali smo srce – kazala je učiteljica Ivana Guberina.

 

Premijera filma ‘Šibenska kartulina’ bila je uistinu emotivna, a kada se neki posao radi sa srcem i emocijama, to se vidi.

– Počet ću od one zadnje rečenice u filmu: ‘Grad čine ljudi, a Šibenik to smo mi’. Ja bih dodao da budućnost grada i nacije počiva na djeci. Ovaj film je pokazao kako djeca moraju imati nekoga tko će ih voditi, tko je njihov uzor, a to je definitivno profesorica Ivana Guberina – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.