Zaštitno lice firme

Prepoznajete li ovog Šibenčanina? Nekoć je bio batler, a sada radi nešto što se mnogi ne usudeFoto: Facebook/Čempresi

Na Facebook stranici Čempresa jučer su objavili sliku Joška Crnogaće, poznatog šibenskog grobara koji je za svoj rad dobio i Plaketu Grada Šibenika. No, nisu ga objavili na sadašnjem radnom mjestu kojega se mnogi užasavaju, već kad je kao mladić bio batler na prekooceanskim brodovima.

U Čemprese je došao 1993. kada se prijavio za radno mjesto pogrebnika, a tadašnjem direktoru je rekao da će ostati ako taj posao bude mogao raditi tjedan dana. Ostao je do dana današnjeg, što znači 26 godina.

– Svoj posao obavljam maksimalno profesionalno, a kroz posao sam stekao prijatelje i poznanike. Kako se postaviš, tako ti se vrati. Moj posao je kao i svaki drugi, samo što su malo drugačiji dojmovi, jer svaki dan gledaš tuđu bol i patnju, tugu i žalost – kazao je prije pet godina za magazin Iš.

Imao je, pričao je, dosta slučajeva, ali posebno pamtim razdoblje kada je bio u rezervnom sastavu policije u Oluji. Bilo je dosta teških slučajeva, a čak i onih koji njegovi kolege nisu mogli izdržati.

– Znate, nema svatko želudac za sve… Pa bi mene zvali da im uskočim i pomognem, naravno da ih nikada nisam odbio. Ali bilo je jako puno događaja koji su mu ostali u sjećanju. Primjerice, prije 15 godina upao sam u grobnicu. Hvala dragom Bogu koji me čuvao pa mi se ništa nije dogodilo. Naime, išao sam unazad bacajući vijence, sajla od grobnice je popustila i pao sam. Srećom nisu u grobnici bile police. Kada sam pao, bio sam u nesvjesti 22 sekunde, zaradio sam 8 šavova, ali nikakvih težih posljedica nije bilo. U tom sam se trenutku drugi put rodio – kazao je za Iš najpoznatiji šibenski grobar.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.