Priče iz ordinacija: ‘Kronične bolesti ometaju nas da doživimo punoću življenja’

U organizaciji Lige protiv raka Šibensko-kninske županije i Hrvatskog liječničkog zbora danas je u šibenskoj knjižnici predstavljena knjiga ‘Živjeti s kroničnim bolestima’ autora Ivana Urlića i Andree Russo.

– Živjeti s kroničnom bolešću znači razmatrati teškoće koje se ne odnose samo na bolove i druge teške tjelesne simptome, već i na loša raspoloženja i tjeskobna stanja. Sve to izaziva osjećaj zabrinutosti za vlastito zdravlje i smanjenje kvalitete života. Želja nam je bila da se na zabrinutosti osvrnemo iznoseći praktičn pogled na teškoće suvremenog življenja općenito, a posebno na življenje s kroničnom bolešću- riječi su autora.

bolest

Knjiga je zamišljena kao pratilac i savjetnik u podizanju kvalitete življenja i nudi se kao sugovornik u traženju najpovoljnijih odgovora ukoliko osoba trpi poteškoće vezane uz kronično stanje bolesti.

– Svako poglavlje nosi priču iz ordinacije, pozitivne poruke i misli. Knjiga je i za ljude koji ne vole čitati jer nemaju dobru koncentraciju, mogu je otvoriti na bilo kojoj stranici – naglasila je Russo.

bolest3

bolest1

 

– Naslovna stranica knjige donosi dvije poruke. Osim naslova vidi se pejzaž koji je u dvije boje, zelena i siva, i često nas kronične bolesti ometaju da doživimo punoću življenja. Nakon prezentacije knjige u Splitu mnogi su nam se obratili i kazali kako ih je osvježila i potaknula da postanu kreativni, da se ne uvuku u ulogu bolesnika nego ulogu osobe koja ima dodatne poteškoće. Često imamo pozitivan efekt stres kada se ljudi trgnu i shvate da život nije beskonačan i da je vrijeme da pokažemo talente i ispunimo želje – kazao je Urlić.

bolest4

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.