Prodaja stanova i kuća u Šibeniku u padu, raste kupnja građevinskih zemljišta

U Šibeniku je lani prodano manje stanova i apartmana nego godinu prije dok je u velikom porastu prodaja građevinskih zemljišta. Po podacima koje je objavio Odjel za gospodarenje gradskom imovinom na području Šibenika prošle godine prodano je 165 stanova i apartmana prosječne vrijednosti 7.667 kuna po četvornom metru i 38 kuća prosječne vrijednosti po kvadratu 5.389 kuna.

Građevinskih zemljišta za prosječne 604 kune po kvadratu prodano je 266, a 80 poljoprivrednih zemljišta lani je prosječno vrijedilo po četvornom metru 55 kuna.

Ukupno 21 poslovni prostor na području Šibenika u prošloj je godini prodan uz prosječnu vrijednost kvadrata od 2.378 kuna, dok je 13 garaža po četvornom metru postiglo cijenu od 2.938 kuna. Prodana su i tri vanjska parkirališna mjesta za 617 kuna po četvornom metru.

Usporedbom lanjskog i preklanjskog prometa nekretnina vidljiv je rast cijena građevinskih zemljišta, stanova i apartmana te još više kuća, a pale su cijene garaža i parkirališnih mjesta.

Uočljiva je prosječna cijena kvadrata stana ili apartmana na Brodarici od 10.797 kuna, a slična je i cijena poslovnih prostora u tom dijelu grada. Apartmani su u Žaboriću lani postizali cijenu po četvornom metru od 10.749 kuna. Na Krapnju je cijena stambenog kvadrata prešla 13 tisuća kuna dok je u samom gradu prosječni kvadrat stana vrijedan 7.451 kunu, a kuće 4.898 kuna.

Na Zlarinu je lani prodana jedna kuća uz vrijednost kvadrata 17.734 kune.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.