Produljen rok za predaju: Izvođači do 10. siječnja mogu ponuditi cijenu za obnovu sv. Ivana

Izvorna barutana na tvrđavi sv. Ivana

Produljen je rok za predaju ponuda za izvođenje radova na tvrđavi sv. Ivana do 10. siječnja sljedeće godine. To se dogodilo zbog složenosti predmeta nabave i velikog broja upita za pojašnjenjem natječajne dokumentacije, priopćeno je danas iz uprave Grada Šibenika.

Podsjetimo, Grad je početkom studenog objavio postupak javne nabave, a njezina procijenjena vrijednost iznosi oko 27 milijuna kuna, dok je rok za završetak radova godinu i pol dana.

Obnovom tvrđave bila bi opremljena i njezina dva dijela, sjeverni, takozvana ‘Kiješta’ i južni dio zvan ‘Zvijezda’. Također bi bili obnovljeni i bedemi te bi bili uvedeni novi sadržaji, atrakcije i proizvodi, a sve to na ukupnoj površini nešto manjoj od 19 tisuća metara kvadratnih.

U podnožju sjevernog obrambenog bedema posjetitelji će moći uživati u gastro-vizualnom konceptu. Uz pomoć tehnike 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će se sadržaji koji će stvarati optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata.

Na tvrđavi će se smjestiti i Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskom prostorom. On će osigurati i kvalitetan smještaj s pratećim tematskim prostorima koji će uvelike pridonijeti produljenju turističke sezone i dužem boravku posjetitelja u Šibeniku.

Čini se da ćemo još pričekati sv. Ivana. I to zbog ‘gluhih telefona’ i preskupih bagera

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.