Ljubica postaje centar JU Smilje

Projekt dječjeg vrtića Ljubica u Crnici ide dalje: ‘Imamo glavni i izvedbeni projekt’

Glavni i izvedbeni projekt za potpuno novi dječji vrtić Ljubica u Crnici ugledao je svijetlo dana, a ishodovane su i lokacijska te građevinska dozvola.

– Vrtić će imati kapacitet za oko 80 djece, a novi objekt će postati i svojevrsna centrala javne ustanove Smilje jer će biti u njemu biti smještena centralna praonica, arhiv i kuhinja – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Plan je proširiti teren oko zgrade na tisuću i 500 metara kvadratnih, sama zgrada koja će imati volumen od četiri tisuće metara kubnih sadržavat će sportsko-plesnu dvoranu, bit će grijana plinom i osvijetljena led rasvjetom te će imati podrum, prizemlje, prvi kat te funkcionalnu terasu na drugom katu.

– Natječaj za izvođača radova provest ćemo u iduća dva mjeseca s tim da je naša procjena da bi radovi mogli koštati oko 13-14 milijuna kuna plus PDV, a kad natječaj bude proveden znat ćemo stvarno stanje stvari – zaključuje Mileta.

Inače, idejni projekt je izradila šibenska tvrtka Izgradnja, a glavni i izvedbeni Trinas projekt iz Osijeka koji je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 193 tisuće kuna.

Također je otvoren i natječaj za zemljane i građevinske radove za novo dječje igralište za djecu s posebnim potrebama na Šubićevcu.

Projekt vrijedan 750 tisuća kuna u potpunosti je donirala bivša Jadranska banka netom prije nego ju je preuzela HPB.

Natječaj možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.