Prošetajte gradom s liječnicima i medicinskim sestrama na Europski dan kretanja

Arhiva

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije organizira javnozdravstvenu akciju ‘Hodajmo po našem gradu’ ovaj petak kada se obilježava Europski dan kretanja.

Akciju organiziraju u suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom, Turističkom zajednicom grada Šibenika i Udrugom turističkih vodiča Mihovil, kako bi podigli svijest javnosti o važnosti tjelesne aktivnosti u prevenciji kroničnih bolesti.

Sudionici akcije okupit će se ispred spomenika Petru Krešimiru IV. u đardinu i uz turističke vodiče šetat će gradom dva sata.

– Među ostalim strateškim i promotivnim aktivnostima u Europskom tjednu kretanja nastoji se osvijestiti da redovna tjelesna aktivnost smanjuje rizik fatalnih i nefatalnih bolesti srca kod zdravih, kao i kod osoba s povišenim rizikom. Kod ljudi s preporučenim vrijednostima krvnog tlaka i šećera u krvi, odgađa pojavu povišenja krvnog tlaka i šećera, povećava vrijednost dobrog kolesterola, pomaže u održavanju preporučene tjelesne težine – poručuju između ostalog organizatori akcije.

Napominju da se svima od 18 do 65 godina, ali i starijima, preporučuje minimalno 30 do 60 minuta brzog hodanja pet puta tjedno, ili neka žustrija aerobna aktivnost poput trčanja, plivanja, bicikliranja, u trajanju od 20 do 45 minuta tri puta tjedno.

Podsjetimo, početkom lipnja Hrvatska liječnička komora, Komora medicinskih sestara, Liga za borbu protiv raka i županijski Zavod za javno zdravstvo organizirali su prvu šetnju s građanima po šetnici, pod nazivom ‘Hodajmo do zdravlja’.

– Akcijom ‘Hodajmo do zdravlja’ željeli smo potaknuti građane na redovitu tjelesnu aktivnost, odnosno ukazati im na činjenicu da je hodanje jedna od zdravstveno i psiholoiški najučinkovitijih oblika tjelesne aktivnosti u prevenciji nastajanja bolesti – izjavio je tada Nino Brajković, šibenski kirurg i povjerenik županijske podružnice HLK.

Okupljanje je u petak, 22. rujna u 16,30 sati.

FOTO Stotinu Šibenčana u šetnji s liječnicima i medicinskim sestrama do svetog Nikole

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.